avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă în mod ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă în mod legal se poate ...

Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă în mod legal se poate diminua salariul 2600(studii superioare la 2400,lucrez la o firma cu prestări servicii, la sfârșitul lunii ianuarie am primit informarea cu scăderea salariului, firma a semnat contractul(prelungire) fără tarif pt. Studii superioare,cum era înainte. Noi am refuzat micșorarea salariului. Am înțeles ca o sa primim preavizul, se poate asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 3 Februarie 2021
Diminuarea salariatului poate avea loc:
- cu acordul partilor;
sau
- in baza unei decizii unilaterale a angajatorului, in situatia in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare salar si concediu odihna neluat cris06 cris06 buna, sunt angajat cu carte de munca pe perioada nedeterminata pe o functie de conducere la o S.A. am fost instiintat ca mi s-a micsorat salarul la minim pe ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu unilaterala cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca pot modifica salariile la min pe economie (670 ) fara acordul salariatului, avand in vedere ca nu avem contract ... (vezi toată discuția)
Micsorare salariu danasrl danasrl Buna ziua! Am o intrebare legata de micsorarea salariului unui angajat: firma nu mai poate sustine salariul pe care il are acum angajatul, drept pentru care ... (vezi toată discuția)