avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate ralucah84

Activitate ralucah84

Buna ziua,

Va rog ajutati-ma cu cateva idei legate de reprezentantul fiscal. O firma din Ungaria se inregistreaza in scopuri de TVA in Romania prin reprezentant fiscal. In calitate de reprezentant fiscal cum intocmesc facturile si declaratiile? In D300 declar livrari interne? Trebuie sa am facturi de pe firma din Ungaria pe reprezentatul fiscal si sa le declar in D300 si in D390 ca si achizitii intracomunitare? Orice informatii legate de acest subiect sunt binevenite.

Multumesc
Nu, concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului se acorda incepand cu ziua urmatoare celei in care se termina concediul medical sarcina si lauzie, si nu se acorda pe o perioada de 2 ani, ci pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.
Răspuns la discuția Indemnizatia crestere copil
Nu mi s-a comunicat decizia, de fapt mi s-a cerut o "completare" la dosar, flotantul sotului... cei de la AJPIS au invocat legislatia in domeniul evidentei populatiei, spunand ca s-ar putea sa-l caute politia la adresa de domiciliu si sa nu-l gaseasca...neintelegand ca el de fapt acolo locuieste...in acest caz, daca isi face flotantul pe adresa mea se regaste in aceasta situatie, de a nu fi gasit la adresa de resedinta...in sfarsit...au invocat tot felul de motive pt a ma obliga sa vin cu aceasta completare...vroiam sa stiu daca intr-adevar au un temei legal sau pur si simplu au chef sa ne poarte pe drumuri dupa bunul lor plac...
Va rog sa-mi spuneti care ar fi temeiul legal in baza caruia mi s-a respins dosarul pt obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului pe motiv ca sotul are domiciliul in alt judet. Mentionez ca cererea a fost depusa pe numele meu, nu al sotului. Sotul lucreaza in alt judet, de aceea si locuieste efectiv acolo. Ca o paranteza "haioasa" trebuie sa va mai spun si ca doamna de la AJPIS mi-a sugerat sa divortez daca tot nu locuim impreuna, ceea ce depaseste cu mult atributiile de serviciu ale dansei. Va multumesc.