avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se acorda concediul postnatal si cel pt crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se acorda concediul postnatal si cel pt crestere copil?

Sunt insarcinata in 29 de saptamani, am o sarcina gemelara. Pana acum am beneficiat de 72 zile CM. Peste 2 sapt urmeaza sa intru in prenatal. As vrea sa stiu ce se intampla cu acele zile de concediu ramase (postnatal). Va fi platit? Cum se va acorda si plati cel pt crestere copil? (Stiu ca se plateste pana vand copiiii implinesc doi ani.) Se va suprapune cu cel postnatal si va fi platit unul singur? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Inaela , utilizator 10:32, 11 Ianuarie 2017
Concediul de sarcina si lauzie cod 08 (pre si post natal) este platit de angajator si recuperat apoi de acesta de la stat.

Indemnizatia de crestere copil este platita de Primaria de sector prin Agentia de Plati.

Concediul sarcina si lauzie nu se suprapune concediului de crestere copil, ci vine in continuarea lui.
Indemnizatia de crestere copil nu este platita de Primaria de sector.

Plata drepturilor prevăzute de OUG 111/2010 se fac de către Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, prin agenţiile teritoriale.

Ok. Dar am inteles ca acest CCC se termina atunci cand copiii vor implini 2 ani. Or eu voi mai avea dupa nastere cel putin 42 de zile de concediu postnatal. Deci, logic ar fi sa ma intorc la serviciu dupa 2 ani si 42 de zile. Asa se va intampla? Multumesc pt raspunsuri!
Nu, concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului se acorda incepand cu ziua urmatoare celei in care se termina concediul medical sarcina si lauzie, si nu se acorda pe o perioada de 2 ani, ci pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.
Am inteles. Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil laura79 laura79 Buna seara! Ma numesc Laura si sunt o mamica in devenire. As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva cum stau lucrurile cu concediul prenatal+lauzie si cel de ... (vezi toată discuția)
Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Gemeni concediu pre/post natal; cuantum indemnizatie crestere copii viu viu Buna ziua, Sunt insarcinata - sarcina gemelara - 2 copii. Va rog sa imi spuneti cate zile de concediu pre si post natal am dreptul si daca indemnizatia ... (vezi toată discuția)