avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate ChRam

Activitate ChRam

Răspuns la discuția izolare placa peste garaje bloc
Nu toti sunt de acord. Se poate face ceva?
Răspuns la discuția Tichete de masa
in linkul ce mi l-ati dat scrie ca: "ATENŢIE : Tichetele cadou acordate potrivit legii salariaţilor, ALTELE decât cele acordate cu ocazia ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase sau cu ocazia zilei de 8 martie, sunt considerate avantaje şi se iau in calcul la stabilirea impozitului pe venitul din salarii dar nu intră in baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii (art. 76 alin.(3) lit. h), art. 142 lit. r) din Codul fiscal, pct. 5 alin.(2) din Normele metodologice de aplicare a art. 142 lit. b din Codul fiscal, aprobate prin HG nr. 1/2016)"
Avand in vedere ca valoare e de apx 300 de lei si se vor plati lunar, sa concluzionez ca nu intra la calculul bazei de impozitare pt pensie???
Răspuns la discuția Tichete de masa
Tichetele cadou se iau ca si baza de calcul si la stabilirea pensiei? Mentionez ca firma la care vreau sa ma angajez cu care am negociat un brut , acuma vrea ca si o parte din brut sa-mi de-a tichete de masa in limita a 15 lei x nr de zile lucratoare/luna. Ce dezavantaje am eu? Ei stiu ca au avantaje ca nu mai platesc contributii , decat impozitul de 16 %
Discuție Tichete de masa
Buna ziua. Valoarea tichetele de masa se iau in calcul la contributia la pensie si la calcularea indemnizatiei pt cresterea copilului?
Buna ziua. Stam la parterul unui bloc si vrem sa izolam pe banii nostri, placa dintre demisol si parter. Mentionam ca sub apartamentul nostru se afla 3 garaje cu proprietari diferiti. Acestia sunt obligati sau nu, sa-mi asigure accesul in garaj pt a putea izola placa? Nu avem asociatie de locatari
Am fost la notar si mi-a zis ca trebuie proiectul facut prima data, ca sa faci referire la el in acord.
Buna ziua. Avem un apartament la parterul unei vile, cu 4 apartamente. Fiind la parter ne-am decis sa facem o extindere-balcon. Ce documente trebuie duse na notar pt a abtine oficial acordul vecinilor, terenul fiind in indiviziune, trebuie sa avem deja intocmit proiectul pt extindere sau acela se face ulterior?
Rectific- cota de indiviziune specificata in contractul de vanzare-cumparare e pt spatii comune, despre teren este specificat ca este cu drept de folosinta, iar despre cota de indiviziune si suprafata acestuia totala se mentioneaza ca trebuie primite de la primarie ulterior, ceea ce nu s-a intamplat. Apartamentul a fost cumparat de la Gospodaria Comunala - GOSCOM RA in 1992.
Toti proprietarii sa depuna o cerere comuna ? Deci nu se poate face intabulare individuala, fara sa depinzi de restul locatarilor ?
Buna ziua,
Dorim sa vindem un apartament achizitionat in rate si platit integral.
Nu se poate vinde, cfm spuselor notarului, fiindca nu e intabulat si este o problema cu terenul de sub bloc, care inca figureaza la cadastru pe "vechii proprietari", cu toate ca la primarie ni s-a spus ca acestia au fost despagubiti, dar nu s-au facut demersurile necesare sa fie trecut pe noii proprietari - locatarii din bloc.
1.Cine trebuie sa faca demersul, primaria sau locatarii ( mentionez ca nu exista asociatie de locatari!) ?
2.Se poate intabula doar daca se prezinta toti locatarii sau se poate face si individuala intabularea(avand in vedere ca exista contracte de vanzare cumparare, unde e stipulata si cota de teren aferent)?
3. In care lege, art de lege ne incadram cu speta alaturata?

Mentionez ca ne plimbam de la primar, la OCOT si la Prefect cu aceasta problema si nimeni nu ia masuri, ca sa putem sa reusim sa vindem imobilul.