avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul vecinilor- teren indiviziune- extindere balcon
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul vecinilor- teren indiviziune- extindere balcon

Buna ziua. Avem un apartament la parterul unei vile, cu 4 apartamente. Fiind la parter ne-am decis sa facem o extindere-balcon. Ce documente trebuie duse na notar pt a abtine oficial acordul vecinilor, terenul fiind in indiviziune, trebuie sa avem deja intocmit proiectul pt extindere sau acela se face ulterior?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:47, 20 Februarie 2017
Initial trebie sa detineti acordul individual al tuturor locatarilor
Ulterior executati proiectul tehnic
In baza acelor documente solicitati la serviciul urbanism eliberarea de autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Dupa finalizarea extinderii,incheiati PV receptie si impreuna cu copii ale celorlalate documente solicitati oficial la ocpi ,eventual la asociatia de proprietari inregistrarea acestora
Am fost la notar si mi-a zis ca trebuie proiectul facut prima data, ca sa faci referire la el in acord.
Vecinii v-ar da acordul? Pentru ca trebuie plecat de aici.
Daca da, faceti intai proiectul, altfel, incercati sa obtineti intai acordurile.
Sunt posibile ambele variante, fiecare in functie de riscurile potentiale existente in situatia de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum iau acordul tuturor coproprietarilor să construiesc un balcon? botezclaudia botezclaudia Vreau să construiesc un balcon de 2 m la parter și am nevoie de acordul tuturor coproprietarilor conform art 658. Trebuie să iau acordul de la tot blocul ... (vezi toată discuția)
Balcon la parter cris2279 cris2279 Buna ziua, Cum pot intra in legalitate cu un balcon construit la apartamentul de la parter? El a fost ridicat imediat dupa \'89 cand nu omul nu isi punea ... (vezi toată discuția)
Extindere balcon madalina_petrut madalina_petrut Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. ... (vezi toată discuția)