avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Balcon la parter
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Balcon la parter

Buna ziua,

Cum pot intra in legalitate cu un balcon construit la apartamentul de la parter? El a fost ridicat imediat dupa '89 cand nu omul nu isi punea problema daca e sau in legalitate?

Care ar fi etapele?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cris2279 , utilizator 11:08, 25 Februarie 2014
Pentru a putea raspunde la obiect este necesar sa furnizati minimum de relatii despre constructia existenta
Sunt multi proprietari care au inteles sa isi majoreze suprafata proprietatii executand fara a detine formalitati legale balcoane/logoii sau extinderea acestora -in special la apartamentele situate la parterul imobilelor de locuit in comun
Unii propretari au executat extindere la nivelul balcoanelor de deasupra,altii insa au inteles sa depaseasca cu mult limita exterioara a balcoanelor -situatii care se solutioneaza mai greu sau ,in caz de control din partea autoritatilor in domeniu,pot atrage sanctiuni pana la dezafectare si readucerea spatiului la forma anterioara interventiei neautorizate
Teoretic dv ,initial,trebuie sa obtineti acordul asociatiei de proprietari
Ulterior,trebuie sa realizati proiect tehnic,autorizatie de constructie,certificat de urbanism,
proces verbal de receptie lucrare
Copii ale documentelor mentionate le depuneti la asociatia de proprietari si la OCPI

Balconul este construit la nivelul celui de la etajele superioare de pe acelasi tronson. Inainte sub balconul de la etajul 1 era gol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balcon Proca20 Proca20 Se poate construi un BALCON la parter dacă blocul nu are BALCON la celelalte etaje?mentionez ca blocul are balcoane dar nu in partea din spate unde as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Construire balcon la parter ContSters252142 ContSters252142 Cu respect, Forum Doresc sa va supun atentiei 2 situatii: [1] Locuiesc la parter intr-un bloc de 4 etaje, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, ... Laura Șerban Laura Șerban Buna ziua, Locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, care este situat in exteriorul blocului, dedesubt fiind alte balcoane ( asa a fost ... (vezi toată discuția)