avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare apartament si teren de sub bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare apartament si teren de sub bloc

Buna ziua,
Dorim sa vindem un apartament achizitionat in rate si platit integral.
Nu se poate vinde, cfm spuselor notarului, fiindca nu e intabulat si este o problema cu terenul de sub bloc, care inca figureaza la cadastru pe "vechii proprietari", cu toate ca la primarie ni s-a spus ca acestia au fost despagubiti, dar nu s-au facut demersurile necesare sa fie trecut pe noii proprietari - locatarii din bloc.
1.Cine trebuie sa faca demersul, primaria sau locatarii ( mentionez ca nu exista asociatie de locatari!) ?
2.Se poate intabula doar daca se prezinta toti locatarii sau se poate face si individuala intabularea(avand in vedere ca exista contracte de vanzare cumparare, unde e stipulata si cota de teren aferent)?
3. In care lege, art de lege ne incadram cu speta alaturata?

Mentionez ca ne plimbam de la primar, la OCOT si la Prefect cu aceasta problema si nimeni nu ia masuri, ca sa putem sa reusim sa vindem imobilul.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2017
ChRam, utilizator
Cel mai recent răspuns: ChRam , utilizator 19:21, 10 Ianuarie 2017
Cererea trebuie sa o faca proprietarii la OCPI,legea aplicabila este Noul Codul Civil-Titlul VII Cartea Funciara si Legea nr.7/1996 privind cadastrul si publicitatea imobiliara.
Toti proprietarii sa depuna o cerere comuna ? Deci nu se poate face intabulare individuala, fara sa depinzi de restul locatarilor ?
Rectific- cota de indiviziune specificata in contractul de vanzare-cumparare e pt spatii comune, despre teren este specificat ca este cu drept de folosinta, iar despre cota de indiviziune si suprafata acestuia totala se mentioneaza ca trebuie primite de la primarie ulterior, ceea ce nu s-a intamplat. Apartamentul a fost cumparat de la Gospodaria Comunala - GOSCOM RA in 1992.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2017
ChRam, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare in cvc a statutului terenului aferenr unui apartament Iag Iag Iag Iag Se da urmatoarea speta: Se vinde un apartament cumparat in 1974 de la ICRAL, luat in rate de la CEC. Exista dovada achitarii platii si declaratie de la CEC. ... (vezi toată discuția)
Cumparare uscatorie in bloc avoovi avoovi Salut. Cu ceva ani in urma am cumparat uscatoria de pe palier, alaturata garsonierei mele. Am intocmit chitante olografe de vanzare cumparare cu absolut toti ... (vezi toată discuția)
Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)