apreciez ca tu tragi concluzii..interesante. habar n-am de unde doza asta de intelepciune. probabil ca ai o foarte mare experienta...drept pentru care ai catalogat..."ca trebuie sa privesti de sus"! eu cred (dupa cum te-ai raportat gramatical la cuvantul "aceia".), ....ca trebuie doar sa cobori.. aici printre noi, ASTIA mai putin intelepti, si sa te comporti uman.
sa-ti explic: speta era mult mai complicata: compensari legale...conventionale....amanunte pe care nu le-am descris pentru ca nu ma interesa decat aspectul reconventionalei in procedura somatiei. si ma interesa o discutie cu oameni care discuta.. la obiect, practica, etc. adica o discutie cu cineva care STIE. sa-ti inserez si eu o "iconita"? mai bine nu.
si daca vrei sa ajuti pe cineva cu ceva in spatiul acesta, atunci cand ti se pare ca mai ai nevoie de detalii pentru a raspunde la ceva (nb. nu este obligatoriu s-o faci), mai bine sa soliciti acele detalii. ulterior, daca este cazul, cine stie? poate sa fii si ironic.
mult succes!
probabil ca nu s-a inteles...
persoana care formula cererea reconventionala eram eu...si doream sa am pregatite argumente pro/contra admisibilitatii cererii reconventionale in cadrul procedurii somatiei de plata. Am formulat pana la urma cererea reconventionala, creditoarea mi-a invocat exceptia pe considerentul ca nu este admisibila in somatia de plata formularea acestei cereri (s-ar depasi caracterul necontencios stabilit de lege pentru somatia de plata). Tribunalul Bucuresti a respins exceptia invocata de creditoare.
Atentie, in cazul in care nu exista legatura intre creanta creditoarei si debitele invocate pron cererea reconventionala, atunci se respinge cererea reconventionala ca fiind inadmisibila sub acest aspect.
Cam asta urmaream..."aspecte pro/contra admisibilitatii reconventionalei" in procedura somatiei de plata.
in cazul in care minorul in discutie a fost incredintat mamei (in cazul tau) prin hotararea judecatoreasca de divort, nu este nevoie de acordul tatalui pentru a fi scos din tara. asta in virturtutea legii privind libera circulatie a persoanelor.
in primul rand multumesc pentru raspuns.
tocmai, pentru ca OG 5 nu este foarte clara in acest sens.. si daca este clara pentru tine, te rog sa-mi expui parerea ta, chiar cu riscul unei ironii:)..
Boroi, Ciobanu au o teorie in sensul admisibilitatii acestei cereri (sincer, aceasta ar fi varianta care mie imi convine) insa am citit minunatii si in directia opusa. M-am gandit sa scriu aici sa ''aud'' pareri contrare in ideea de a-l putea combate.
ma puteti ajuta cu ceva opinii fata de acest subiect? stiu ca practica este controversata insa ma intereseaza daca unii dintre voi au formulat astfel de cereri reconventionale in aceasta procedura speciala. ma intereseaza si argumentele pro si contra formularii cererii reconventionale. decizii? etc.
multumesc mult