avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil

buna ziua,scoaterea minorului din tara fara acordul celuilalt parinte (mentionez ca tatal nu este de gasit)este posibila/?cu multumiri
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 00:25, 8 Iunie 2007
in cazul in care minorul in discutie a fost incredintat mamei (in cazul tau) prin hotararea judecatoreasca de divort, nu este nevoie de acordul tatalui pentru a fi scos din tara. asta in virturtutea legii privind libera circulatie a persoanelor.
@qqq
De cand nu mai e nevoie de acordul celuilalt parinte decat cel caruia i s-a incredintat minorul?Prin hotararea de incredintare a minorului catre un parinte se decade din drepturile parintesti celalalt parinte?
Poti pleca oricand din tara cu copilul daca ai o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care ti s-a incredintat.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2007
Gabriela Mihai, Avocat
deci eu am hotararea de divort in care scrie ca "minorul se incredinteaza mamei"este definitiva si irevocabila.
cu asta pot sa o scot din tara?
si tot cu ea merg sa ii fac pasaport????
Minorul ii este incredintat , nu daruit. Are nevoie de acordul celuilalt parinte. Nici pasaportul nu se face fara acordul celuilalt parinte, nici iesirea din tara fara procura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor - unul din parinti doreste sa plece definitiv din tara.. andei_c andei_c Buna ziua, As dori si stiu si eu cum este legislatia romana in cazul unui copil minor cand unul din parinti doreste sa-l ia si sa-si stabileasca domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Pot sa scot copilul din tara fara acordul tatalui? roberta-daria roberta-daria in cazul in care copilul imi este incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si in sentinta de divort,tatal copilului nu are nici drept de vizita,va rog ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de acordul tatalui pentru a iesi cu minorul din tara? tina.cris74 tina.cris74 am nevoie de semnatura tatalui pt a scoate din tara un copil pentru care am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare?fetita ... (vezi toată discuția)