in primul rand multumesc pentru raspuns.
tocmai, pentru ca OG 5 nu este foarte clara in acest sens.. si daca este clara pentru tine, te rog sa-mi expui parerea ta, chiar cu riscul unei ironii:)..
Boroi, Ciobanu au o teorie in sensul admisibilitatii acestei cereri (sincer, aceasta ar fi varianta care mie imi convine) insa am citit minunatii si in directia opusa. M-am gandit sa scriu aici sa ''aud'' pareri contrare in ideea de a-l putea combate.
o cerere reconventionala pe somatia de plata duce implicit la respingerea cererii de emitere a somatiei, motivat de faptul ca debitul nu este cert, atat timp cat i se opune o creanta.
Ori conditia esentiala pt. emiterea somatiei este ca DEBITUL SA FIE CERT LICHID SI EXIGIBIL:O
probabil ca nu s-a inteles...
persoana care formula cererea reconventionala eram eu...si doream sa am pregatite argumente pro/contra admisibilitatii cererii reconventionale in cadrul procedurii somatiei de plata. Am formulat pana la urma cererea reconventionala, creditoarea mi-a invocat exceptia pe considerentul ca nu este admisibila in somatia de plata formularea acestei cereri (s-ar depasi caracterul necontencios stabilit de lege pentru somatia de plata). Tribunalul Bucuresti a respins exceptia invocata de creditoare.
Atentie, in cazul in care nu exista legatura intre creanta creditoarei si debitele invocate pron cererea reconventionala, atunci se respinge cererea reconventionala ca fiind inadmisibila sub acest aspect.
Cam asta urmaream..."aspecte pro/contra admisibilitatii reconventionalei" in procedura somatiei de plata.