In dimineata zilei de 24.04.2021 am fost reclamata pentru perturbarea linistii publice de catre un vecin si sanctionata de catre politie, moment in care mi s-a adus la cunostinta ca nu voi avea posibilitatea sa platesc jumatate din valoare, astfel am refuzat semnarea PV-ului, urmand ca pana la primirea lui sa ma interesez despre acest aspect .
In data de 21.06.2021 am gasit PV-ul mototolit in cutia postala, nefiind consemnata data comunicarii acestuia, motiv pentru care am inaintat plangerea impotriva PV-ului catre instanta in baza art. 27 din OG 2/2001), cat si o cerere catre sectia de politie pentru a-mi elibera o copie dupa PV de afisare . Astfel la 23.07.2021 am ridicat de la posta copia dupa procesul verbal de afisare in baza caruia am achitat jumatate din suma insa functionara mi-a spus ca este f probabil ca la impozit sa-mi vina si cealalta jumatate intrucat intre data la care am fost amendata si data la care am primit copia dupa PV de afisare, sunt mai mult de 2 luni, ceea ce ridica semne de intrebare .
La termenul din 04.10.2021 am depus cele de mai sus la dosar si am sustinut admiterea plangerii intrucat politia, in intampinare, nu a facut dovada ca mi-ar fi trimis PV-ul prin posta astfel privandu-ma de posibilitatea de a depune plagere ori de a plati jumatate din suma, a fost audiat vecinul care m-a reclamat si a ramas in pronuntare .
Din motivarea instantei cu privire la respingerea plangerii redau 2 pasaje :
"In cauza petenta nu a invocat prescriptia executarii sanctiunii ci a sustinut doar ca pretinsa (de ce pretinsa daca politia nu a adus vreo dovada??) necomunicare a PV a privat-o de posibilitatea de a achita jumatate din limita minim prevazuta de lege FARA INSA A FORMULA O CERERE DE REPUNERE IN TERMEN (...) ".
"(...) prin cererea formulata NU S-A SOLICITAT SA SE CONSTATE NULITATEA PROCESULUI VERBAL DE COMUNICARE A PV."
In incheiere scrie ca am dreptul la apel in 30 de zile de la comunicare .
Avand in vedere cele 2 fraze din motivare, as putea solicita repunerea in termen ori constatarea nulitatii pv de comunicare in cererea de apel ?
As aprecia, de asemenea, daca mi-ati putea spune cum ar trebui sa arate cerere de apel in acest caz .
Metodele neortodoxe ii vin oricui in cap dupa atatea incercari esuate de a purta un dialog civilizat cu un astfel de om . Sunt 4 masini parcate in dreptul apartamentului meu, 2 au fost deszapezite aruncand zapada in gradina mare a blocului iar celelalte 2 pe geamurile mele . Cu ambii proprietari s-a vorbit civilizat an de an , nici pe mama mea n-o respectau, cu atat mai putin pe mine acum .Iar la dumnealui la usa nu am fost cu gand de cearta, ci doar i-am inmanat sesizarea rugandu-l sa-mi semneze un exemplar , a citit-o, mi le-a dat inapoi spunandu-mi ca nu imi semneaza nimic, a fost un dialog scurt despre unde ar putea pune zapada iar prietenul meu i-a spus de gradina mare a blocului si apoi au inceput jignirile cum ca n-are ce discuta cu prietenul meu, ca e al 7lea la usa mea, apoi cele relatate mai sus.
Cat despre lovirea masinii mele, locurile sunt delimitate si am parcat central si cu toate acestea dumnealui in mod intentionat deschidea portiera lovindu-mi masina motivand ca are masina mare . Portiera mea este "ciuruita", are peste 50 de "ciupituri", cate am putut sa numar intr-o poza . Si tocmai pentru a evita certurile cu dumnealui, am facut schimb de locuri cu un al vecin .
Buna seara , pot cere informatii despre stadiul in care se afla dosarul de reabilitare ? Cui?
Dna administratora spune ca s-a intocmit insa domnul presedintele a insistat sa il depuna dumnealui, moment din care nu se mai stie nimic . Domnul presedinte avand firma de constructii , banuiesc ca nu este foarte interesat in a-l depune .
Multumesc anticipat
Iarna si "distractia" si nu numai ! In fiecare iarna, deszapezirea masinilor parcate pe lateralul blocului se face aruncandu-mi cu zapada pe geam si depozitand-o pe panourile de fatada ale apartamentului meu pana la inaltimea parapetelor ferestrelor. Printre proprietari se numara si presedintele blocului . Au la dispozitie o gradina mai mare in spate dar "drumu-i lung" . In fiecare an fac sesizare, fapt amintit de catre dansul fix in momentul in care mai arunca o lopata de zapara in geam, insa o solutioneaza dna administratora rugandu-l pe nepotul dumneaei sa inlature zapada . In acest an cand m-am dus cu sesizarea la dnul presedinte nu numai ca mi-a dat-o inapoi raspunzand impetuos, m-a si jignit pe mine facandu-ma "curva" de fata cu prietenul meu, lui spunandu-i "sa-si ia panarama si sa plece" . Ce fac in aceasta situatie ? Cui ma adresez? Politiei? Primariei? Ambelor?
Problemele sunt mai vechi . Avand masina parcata langa a dumnealui pana acum ceva vreme, mi-a lovit portiera din dreapta spate in mod intentionat, chiar si cu mine in masina si cand i-am atras atentia, acesta m-a injurat si m-a amenintat ca ma lipeste de masina . Am scapat doar facand schimb de loc cu un alt vecin.
Sunt singura intr-un apartament de 4 camera fapt ce il nemultumeste din habar n-am ce motiv . Spun asta pentru ca acum ceva timp facea o teorie in fata geamului meu cf careia se vor scumpi utilitatile si nu imi voi mai permite sa locuiesc aici . Mentionez ca sunt la zi cu toate cheltuielile.
Ce-i de facut in aceasta situatie ?! Legal, neortodox am cateva idei .
Multumesc anticipat si imi cer scuze daca am relatat haotic .