avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate Myra Bella

Activitate Myra Bella

Buna seara.Cum se procedeaza daca se doreste o marire de pensie alimentara fara ajutorul unui avocat???Se completeaza doar cererea de marire si se depune la tribunal??
Buna ziua.As vrea sa stiu cum pot schimba numele de familie al baiatului meu.Am custodia definitiva si as dori sa ii schimb si numele.Mentionez ca el nu are nici un fel de legatura cu tatal lui biologic si nu am cum sa il gasesc sa imi semneze nici macar adoptia in cazul in care sotul face demersurile pt adoptie.Ce se poate face??
Dar nu inteleg de ce copilul meu nu ma poate mosteni pe mine???Noi facem creditul impreuna il platim amandoi timp de 30 ani.El cum sa nu aiba dreptul de mostenire asupra apartamentului cumparat???Doar si eu muncesc si platim din banii comuni.De ce trebuie sa se considere ca mosteneste pe sot(care nu e tatal lui si nici nu l-a adoptat in acte)??
Multumesc pt raspuns.Suntem casatoriti si o sa facem un credit ipotecar.Daca il adopta pe copilul meu atunci o sa mosteneasca si el si viitorii copii??Daca nu adopta si daca face testament ca apartamentul il lasa copilului meu si celorlalti copii care o sa vina atunci copilul lui o sa aiba dreptul sa atace testamentul??El nu vrea ca acel copil sa nu aiba nici un drept asupra bunurilor dobandite in timpul casniciei cu mine.Ii plateste pensie alimentara si ce mai trebuie dar nu vrea sa ii lase altceva
Buna seara.Eu si sotul vrem sa facem un credit ipotecar pt un apartament.El are deja un copil dintr-o relatie de concubinaj si nu doreste ca acesta sa aiba drepturi de mostenire asupra noului apartament.Pe ce nume sa trecem apartamentul????Daca trecem pe numele meu apartamentul,mai are si acel copil vreun drept???Mentionez ca si eu am un copil din alta relatie,el are vreun drept in caz ca eu patesc ceva sau sotul???Se poate face vreun act sa ramana copilului meu si al celor ce o sa se nasca din casatoria noastra???
SiDapix a scris:

Numai la Primăria din Slobozia vă puteți interesa.
În legătură cu amenda, cu siguranță are și o amendă, sau mai multe amenzi de plătit, și tot de la Primăria Slobozia puteți obține lămuriri.

Mentionez faptul ca sotul are o casa in Slobozia,noi locuind in Bacau.A primit la serviciu o adresa de poprire pe salariu pt impozitul datorat la stat.Are scrise urmatoarele:
-impozit pe constructii pers fizice
-impozit pe terenuri pers fizice
-venituri din amenzi cu debit
Pe mine ma intereseaza ultima,e tot datorita impozitului datorat sau are vreo amenda neplatita???Si unde ma pot duce sa ma interesez exact despre ce e vorba???Undeva aici in Bacau pt ca nu am posibilitate sa ajung la Slobozia,Ialomita