avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate bame

Activitate bame

modalităţile de rezolvare le regăsiţi în Legea nr 196/2018, nu este vorba de discriminare, însă dacă doriţi să staţi la bloc, nu puteţi face nimic pe proprietatea comună fără acordul celorlaţi proprietari
răspunsurile au fost toate pertinente chiar dacă au venit de la amatori- veţi obţine aceleaşi sfaturi de la profesionişti, dar pe bani
Bună ziua, vă rog să mă ajutați în următoarea problemă:
Doresc să înstrăinez cota parte din dreptul de proprietate asupra unui imobil și a terenului aferent în condițiile în care nu este efectuată ieșirea din indiviziune. Cumpărătorul este de acord să cumpere cota de proprietate chiar în condițiile în care este la curent cu dificultățile de comunicare și cu opoziția celui ce posedă restul de copta de proprietate în a efectua orice demers în reglementarea stării proprietății.
Antecontractul de vânzare-cumpărare pe care intenționez să-l închei cu cumpărătorul prevede pe lângă detaliile privind sumele, termenele și precizarea că: În cazul în care una dintre părți refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de contract, dacă celelalte condiții de validitate sunt îndeplinite.
Pentru vânzare este necesară cadastrul+ intabularea. Cum este prima intabulare este necesar și acordul-prezența celuilalt proprietar care se opune întocmirii documentului.
În situația în care la expirarea termenului impus de antecontract înțeleg că cumpărătorul va deschide acțiune în instanță împotriva mea pentru refuzul de a încheia contractul promis.
Întrebările sunt:
1. cum pot demonstra în instanță că refuzul este justificat de opoziția celuilalt proprietar?
2. este posibil ca în lipsa unor prevederi exprese ale antecontactului să fiu obligat să restitui vânzătorului dublul sumei primită drept avans?
3. ce completări asiguratorii pentru mine- vănzător de bună credință- ar trebui să conțină antecontractul pentru a nu fi emise decizii împotriva intereselor mele?
Răspuns la discuția declaratii fiscale
Va multumesc pentru link-ul precizat, insa tot nu sunt lamurit.
Asa cum am precizat anterior, mi-a fost recomandat sa depun semestrial doar D100. Din ghidul oferit de catre ANAF pe site-ul [ link extern ]

art. 3.2 3.2.Asociaţia încheie contracte/ convenţii potrivit Codului civil

aliniatul Dacă persoana fizică prestatoare de servicii, cu care se încheie contractul/ convenţia în baza Codului civil, conform opţiunii exercitate de către aceasta, nu este persoană fizică autorizată să desfăşoare activităţi independente: :
prevede formularul D112 depus pana la data de 25 a fiecarei luni si formularul D205 pana la 30 iunie, deci nici urma de formular D100
Răspuns la discuția declaratii fiscale
Foarte utila precizarea doamnei elga50. Cazul conventiilor civile incheiate cu pensionari. Am retinut ca este vorba doar de D100. Va spuneam de informatiile contradictorii, furnizate in perioade diferite, la interval de doar cateva zile de functionarii aceluias birou de consiliere din cadrul unei anumite institutii. In final, o doamna din biroul unde se inregistrau operatiunile aferente depunerii acestor declaratii mi-a recomandat sa depun semestrial doar D100, ceea ce am si facut. Este oare suficient?
Intrucat am primit raspunsuri diferite de la persoane diferite ale aceluias birou din sursa autorizata, va rog sa-mi precizati care sunt si la ce termene trebuiesc depuse declaratiile pentru sumele depuse de catre asociatiile de proprietari pentru impozitele pe salariile administratorului si ale ingrijitorului
Răspuns la discuția Revizie lunara ascensor
Renuntarea de catre dumneavoastra la dreptul de a utiliza facilitatile liftului nu presupune scutirea de obligatiile ce va revin in calitate de proprietar- prin cota parte indviza. Problema a fost abordata corect de catre conducerea asocatiei: ati fost scutit partial de plata curentului electric, dar nu puteti fi scutit de plata contravalori reviziilor lunare, anuale, etc.
Răspuns la discuția Cumul pensie cu alte venituri
multumesc pentru detaliile furnizate
Răspuns la discuția Cumul pensie cu alte venituri
Va multumesc pentru raspuns.
Discutand cu cei de la Registrul Comertului si la o societate care se ocupa cu infiintari de firme am primit acelasi raspuns, insa cei de la Casa de Pensii mi-au precizat ca nu se poate, invocand legea 19/2000 art. 92 in baza careia pensionarea trebuie suspendata. Verificand legea, am observat ca nu m-as incadra la persoane angajate cu contract individual de munca (nu m-as angaja la propria-mi firma sau la o alta pentru ca doresc totusi sa imi infiintez propria firma), nici la functionar public, nici la membru cooperator dintr-o organizatie mestesugareasca, nu as desfasura activitati in functii elective sau ca urmare a numirii in cadrul autoritatii executive, legislative sau judecatoresti. Si atunci de unde acel "nu puteti" categoric, cu trimitere la lege, fara alte precizari?
As putea intelege ca pot avea colaborari cu alte firme (eventual excluzand cele de stat) utilizand alte forme contractuale decat contractul individual de munca?
Va multumesc. Cu stima.
exista restrictii privind deschidera unei firme (PFA, II, SRL) pentru persoanele pensionate anticipat