avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela_dinu

Activitate mihaela_dinu

Bună ziua,
Am semnat o rezervare de apt prin și la o agenție imobiliară, în calitate de vânzător al unui apt. Cumpărătorul cumpără prin credit ipotecar, a achitat 2000 e la semnarea rezervării, ca parte din avans, apoi după 2 sapt mi a transmis prin agentul meu imobiliar ca NU i s a acordat creditul. Termenul ptr antecontract era 28.08.2024, între timp tot doar verbal m au informat ca Noul Cumpărătorul va fi tatăl primului , și ca să astept sa i se analizeze dosarul la bancă ( menționez ca Noul Cumpărătorul e pensionar, nu știu ce la bancă așteaptă el ca i se dau 60.000 e prin credit, dar am zis sa astept sa văd). Nu s a mai semnat nici un alt act de rezervare pe numele noului Cumpărător, nimic între timp. Acum, situația este ca s a ei nu mai spun nimic, iar eu stau cu apt blocat ptr vânzare, și de la ei practic nici un semn. În contractul de rezervare e stipulat ca dacă cumpărătorului i se refuza finanțarea de la bancă, sunt obligata sa ii restitui avansul de 2000 e. Dar în aceste conditii, eu nu am primit nici un document oficial în privința asta, nici o informare oficială, și nici cu ' Noul' cumparator nu s a semnat absolut nici un act. Eu practic aveam semnarea de antecontract pe 28.08 iar din partea lor nu primesc absolut nici un răspuns legat de situația actuala la banca, efectiv m au lasat cu ochii in soare sa astept și nu mi se zice nimic concret.
Se poate considera ca a renunțat la cumpărare, ( în acest caz eu ne mai fiind obligata sa ii restitui acel avans de 2000e). având în vedere această situație de leapșa în care sunt ținută de 5 săptămâni deja ?
Interesul meu este sa vând, nu sa stau cu apt blocat, având f grave pb de sănătate, ptr acest scop voi folosi suma,dar nu prea vad cum se mai poate finaliza această vânzare, și sunt și f sceptica cu privire la cum s-au comportat cumpărătorii pana în acest moment, evitând comunicarea sau dandu mi răspunsuri f vagi.
Multumesc ptr răspunsuri.
Bună ziua,

Vă contactez pt a obține îndrumări pt solutionarea pe cale legală a următoarei situații care nu s-a putut discuta amiabil din nici o formă până acum, de 2 ani:

Vecinii nostri au "luat" o catea maidaneza sub "aripa lor", în sensul că o hrănesc din când în când pe lângă casă, nu este ținută în curte, nu se poate pune mâna pe ea, este agresivă și a mușcat chiar și pe unul dintre ei. O înmulțesc necontrolat, refuză să o intrgistreze sau vaccineze, sau sterilizeze, noi ne-am oferit să o facem pe cheltuiala noastră dar se refuză, pt că "cateaua face pui frumoși " pe care ei îi iau si îi distribuie...ei știu unde...

Urmările:

Nu ne putem odihni noaptea deloc, se strâng câte 3,4 alți câini comunitari în fața porții noastre unde stă cateaua liberă, se maraie, se musca și latră toată noaptea și toată ziua non stop de 2 ani, pt că din 3 în 3 luni cateaua intră în călduri.

Nu putem ieși seara din curte din cauza câinilor comunitari strânși la poartă dar și din cauza acestei catele care este și ea agresivă. Cand fată, fată pe unde nimerește, prin curtea vecinilor, pe lângă gard , este agresivă pt a-și proteja puii care umblă și ei liberi peste tot și suntem în pericol pt că nu se vaccineaza nici unul din câini, cine știe ce boli au,

Avem gardurile rupte de jur împrejurul proprietății pt că din când în când ei inchid cateaua în grădina din spatele casei, și câinii comunitari fac gauri în gard pt a ajunge la ea când este în călduri. Sunt și ei agresivi, și ne trezim cu ei prin curte noaptea, au sărit să muște în nenumarate randuri .

Mentionez că același lucru îl fac vecinii și cu pisici, refuză să le sterilizeze, au peste 15 pisici constant, nehranite, necastrate și nevăzute în viața lor de vre un veterinar.

În urma a numeroase încercări de discuții și soluționare amiabilă, au ieșit numai scandaluri, și ne-au spus efectiv că ei fac ce vor, și că vor înmulți cateaua cum vor ei, pentru că "face pui frumoși ".

Situația ne-a adus la limita nervilor nu putem dormi de latrat și mârâit constant la poartă și chiar la noi in curte, ne este frică să ieșim din curte, să nu fim muscati fie de câinii comunitari strânși constant acolo când cateaua este în călduri, iar când nu este, fie are pui mici fătați pe unde nimerește , și e agresivă, fie pur și simplu nefiind domesticită și fiind un caine pur și simplu sălbatic, sare să muște când iese cineva de la noi din curte, fiind ținută în jurul casei lor liberă și apărându-și "teritoriul ", toată strada, devine agresivă la vederea oricarei persoane.

Ce este de facut dpdv legal? Unde ii putem reclama pt a se lua măsurile legale?Amiabil nu s a putut rezolva cu ei, nu inteleg conceptul de a castra animale de companie, le chinuie constant de când îi știm, și le înmulțesc necontrolat, nu le vede vre un veterinar vreodată pt inregistrare sau vaccinare, plus restul problemelor care ne fac nouă viața un calvar de 2 ani din cauza acestei cațele.
Buna ziua,

Am o intrebare simpla, as dori sa imi raspunda cineva foarte la obiect , pentru ca am vazut raspunsuri contradictorii la ea, chiar pe acest forum.

Legat de HG nr. 1028/2006 privind securitatea in munca, este sau nu angajatorul obligat sa imi asigure cheltuielile unui examen oftalmologic si cele de achizitie a unei perechi de ochelari, daca pot face dovada ca din momentul angajarii si pana acum, am dezvoltat deficiente de vedere, si nu imi sunt asigurate dispozitive de protectie(asa cum prevede ordonanta) : monitoare cu protectie sau orice alt dispozitiv. ?

Sunt angajata intr-o firma de IT, sunt obligata sa lucrez pe 2 monitoare concomitent, de marci diferite, cu parametrage si luminozitati diferite si care nu se pot regla, iar pe parcursul unui an de zile mi s-a degradat vederea semnificativ.

Departamentele de HR si Financiar refuza sa acorde vreo explicatie pe acest subiect, si insista ca nu exista nici o lege care sa ii oblige la decont.

Va multumesc.