avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ordonanta decont ochelari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ordonanta decont ochelari

Buna ziua,

Am o intrebare simpla, as dori sa imi raspunda cineva foarte la obiect , pentru ca am vazut raspunsuri contradictorii la ea, chiar pe acest forum.

Legat de HG nr. 1028/2006 privind securitatea in munca, este sau nu angajatorul obligat sa imi asigure cheltuielile unui examen oftalmologic si cele de achizitie a unei perechi de ochelari, daca pot face dovada ca din momentul angajarii si pana acum, am dezvoltat deficiente de vedere, si nu imi sunt asigurate dispozitive de protectie(asa cum prevede ordonanta) : monitoare cu protectie sau orice alt dispozitiv. ?

Sunt angajata intr-o firma de IT, sunt obligata sa lucrez pe 2 monitoare concomitent, de marci diferite, cu parametrage si luminozitati diferite si care nu se pot regla, iar pe parcursul unui an de zile mi s-a degradat vederea semnificativ.

Departamentele de HR si Financiar refuza sa acorde vreo explicatie pe acest subiect, si insista ca nu exista nici o lege care sa ii oblige la decont.

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2017
mihaela_dinu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 20 Ianuarie 2017
Legea nr. 319/ 2006
art.7
......
(6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.

Lucrezi la calculator? Angajatorul este obligat sa iti achite controalele oftalmologice
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hg nr. 1028/2006 privind cerinþele minime de securitate ºi sãnãtate în muncã referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare ALINA AGNES ALINA AGNES Buna ziua , in legatura cu Hg nr 1028/2006, daca lucrez la o firma de IT 8 ore pe zi cu o pauza de 30 de min, patronul e obligat sa ne asigure consultul ... (vezi toată discuția)
Decontare ochelari Daniela niculita Daniela niculita Buna ziua! Lucrez pe funcția de casier la un CAR Pensionari este o unitate non profit, după un control la doctorul oftalmilog mia dat reteta sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Ochelari de vedere, material de protectia muncii - ochelari de protectie a vederii, pentru lucrul in fata unui ecran de vizualizare. iuliurs iuliurs Buna seara, Sint functionar public si lucrez la primarie. In aceste zile am facut vizitele medicale anuale pentru Medicina muncii. In cadrul acestor vizite ... (vezi toată discuția)