avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hg nr. 1028/2006 privind cerinþele minime de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hg nr. 1028/2006 privind cerinþele minime de securitate ºi sãnãtate în muncã referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare

Buna ziua , in legatura cu Hg nr 1028/2006, daca lucrez la o firma de IT 8 ore pe zi cu o pauza de 30 de min, patronul e obligat sa ne asigure consultul oftalmologic?si decontarea ochelarilor? sau e obligat doar la cerintele minime...scaunul ergonomic,iluminatul incaperi corespunnzator,ercanl de vizualizare corespunzator... va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:07, 12 Februarie 2012
1. Consult oftalmologic - da, cel care face parte din examenul medical anual de medicina muncii.
2. Decontarea ochelarilor, nu.
3. Cerinte minime, da, dar in limita minimului si a definitiilor legale.
Vedeti conditiile cerute normele speciale in privinta asigurarii securitatii si sanatatii in munca.
Din cate cunosc, in cazul d-voastra. angajatorul trebuie sa va asigure atat repausul zilnic, in timpul programului de munca, cat si consultul oftalmologic si decontarea cheltuielilor cu ochelarii(sa fie la un pret rezonabil).
~ Conținut șters la cerere ~
HG1028 prevede cerinte minime ce trebuie respectate. Nimeni nu-l opreste pe angajator sa ia masuri suplimentare de ssm pentru cei ce lucreaza la ecrane de vizualizare.
Este obligatorie efectuarea controlului oftalmologic anual (gratuit pentru angajat) sau atunci cand apar probleme de vedere. daca in urma controlului oftalmologic se constata ca sunt necesare dispozitive de corectie a ochilor (ochelari), angajatorul trebuie sa suporte contravaloarea acestora.
Si cine aplica sanctiunile in caz ca nu se respecta conditiile din HG 1028/2006 ?

Alte discuții în legătură

Pauza legala pentru munca exclusiv la calculator imagdab imagdab Buna ziua, As avea rugamintea sa imi raspundeti daca este reglementata in vreun fel pauza legala pentru munca exclusiv la calculator. Medicii oftalmologi ... (vezi toată discuția)
Sunt reglementate în codul muncii privind pauzele pentru nevoi fiziologice? la o normă de 6 ore, în contract am prevăzute două pauze a câte 10 minute fiecare vasisimopasa vasisimopasa Buna ziua, doresc sa stiu daca sunt reglementate in codul muncii pauzele pt nevoi fiziologice si pauzele de relaxare al ochilor, spatelui, etc. pe timpul ... (vezi toată discuția)