avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate radubogdan24

Activitate radubogdan24

Doamna Cazacu aveti dreptate. Am primit mai multe mesaje. M am interesat foarte bine si este o prostie prezumtia la situatia data. M am lamurit oricum sunt multi meseriasi pe acest forum. Spor
Asta intreb, daca ma duc si scot la notar clauza de abitatie viagera mai poate contesta ca si prezumtie de donatie deg? sau devine un simplu contract in care reclamantul tre sa aduca dovada ca este donatie deg?Merci
Va salut
Daca se renunta la abitatie de ce sa se mai aplice articolul in cauza? si daca va rog sa explicati de ce primeste fratele 1/4, daca este facut CVC, cu suma de bani si se renunta la abitatie?
Daca se renunta la abitatie nu este considerat un contract normal de vanzare-cumparare? unde viitorul reclamant ar trebui sa dovedeasca donatia mas.?
Multumesc anticipat
Daca s-ar incheia un act scris de mana, de catre parintii mei, datat la data contractului, cum ca au primit banii, reprezinta o dovada in instanta?Sau sa pun martor in instanta sotia..nu stiu ceva...Merci
Ce tip de act mai poate fi incheiat de parintii mei la notariat prin care, nu stiu.. sa spuna ca banii au fost dati, eventual martori, act ulterior(6 ani) intocmirii contractului de vanzare.

Care este diferenta intre un contract simplu si un contract de abitatie, raportat la cazul demai sus. Ambele pot fi atacate ca donatie deghizata?Cu ce era mai bun un contract simplu?
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri
Cam trei sferturi, insa casa si valoarea a fost aleasa de notar in functie de grile. Important este cum pot face eu dovada si cum poate face fratele dovada ca nu au fost dati banii. Va multumesc pentru raspunsuri
Va mai deranjez cu o intrebare..
Ce pot sa fac in continuare sa anulez contractul si sa fac altul? sa inchei un nou act ca nu mai doresc parintii drept de abitatie?
In contract scrie ca parintii au primit banii numerar......
Buna seara,

Am rugamintea daca poate cineva cu experienta sa mi raspunda repede la urmatoarea situatie.

Suntem 2 frati. In anul 2010 eu am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu parintii mei, prin care am cumparat contra unei sume mari de bani o casa. Problema este ca in contract scrie ca: Parintii mei isi rezerva dreptul de abitatie pana la incetarea din viata, iar eu intru in posesie in drept de la data contractului iar in fapt la incetarea din viata a ultimului parinte.

Din cate am citit dreptul la abitatie anuleaza contractul...insemnand DONATIE, ceva de genul.
Ma intereseaza daca fratele meu, dupa incetarea din viata a parintilor, ma poate ataca in instanta cu sanse de castig, adica sa i dau jumatate din casa, desi eu am platit la notar casa, si am locuit impreuna cu parintii dupa modul descris mai sus.

Va multumesc anticipat. O seara placuta
Buna ziua,

Va deranjez cu 2 intrebari legate de problema spatiilor comerciale de la parterul blocurilor si functionarea acestora in raport cu persoanele cu care se invecineaza. Sunt foarte multe postari pe diferite forumuri insa toate la modul general, fara indicarea legilor in cauza.

1.La parterul blocului este un spatiu comercial. De-a lungul timpului au fost numeroase firme si magazine care s-au perindat pe acolo, de la mobila pana la electronice etc. Pe internet am vazut pareri diferite.La schimbarea firmei unii spun ca trebuie acordul proprietarilor invecinati unii ca nu, deoarece este spatiu comercial(care este legea care reglementeaza?)

2.Momentan a aparut mai nou un supermarket, care la inceput a functionat normal, acum au primit autorizatie de la primarie pentru functionarea Non-Stop. Vin tiruri noaptea, nu au parcare, vand bauturi, zgomote etc A fost facuta la primarie o reclamatie insa am primit raspuns ca: pentru functionarea Non-Stop a supermarketurilor nu este nevoie de acordul persoanelor cu care se invecineaza deoarece nu este bar.


Concluzionez si va intreb:
Exista lege/reglementare, si daca da care:
1.La schimbarea firmelor de la parterul blocurilor(spatiu comercial) sa fie nevoie de acordul persoanelor cu care se invecineaza?
2. La eliberarea autorizatiilor de functionare Non-Stop a supermarketurilor, la parterul blocurilor, este nevoie de acordul persoanelor cu care se invecineaza?

As dori sa merg in instanta dar as avea nevoie de cadrul legal pentru aceste probleme.
Va multumesc anticipat.