avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Spatiu comercial parter bloc - functionare non stop ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Spatiu comercial parter bloc - functionare non stop fara acordul vecinilor

Buna ziua,

Va deranjez cu 2 intrebari legate de problema spatiilor comerciale de la parterul blocurilor si functionarea acestora in raport cu persoanele cu care se invecineaza. Sunt foarte multe postari pe diferite forumuri insa toate la modul general, fara indicarea legilor in cauza.

1.La parterul blocului este un spatiu comercial. De-a lungul timpului au fost numeroase firme si magazine care s-au perindat pe acolo, de la mobila pana la electronice etc. Pe internet am vazut pareri diferite.La schimbarea firmei unii spun ca trebuie acordul proprietarilor invecinati unii ca nu, deoarece este spatiu comercial(care este legea care reglementeaza?)

2.Momentan a aparut mai nou un supermarket, care la inceput a functionat normal, acum au primit autorizatie de la primarie pentru functionarea Non-Stop. Vin tiruri noaptea, nu au parcare, vand bauturi, zgomote etc A fost facuta la primarie o reclamatie insa am primit raspuns ca: pentru functionarea Non-Stop a supermarketurilor nu este nevoie de acordul persoanelor cu care se invecineaza deoarece nu este bar.


Concluzionez si va intreb:
Exista lege/reglementare, si daca da care:
1.La schimbarea firmelor de la parterul blocurilor(spatiu comercial) sa fie nevoie de acordul persoanelor cu care se invecineaza?
2. La eliberarea autorizatiilor de functionare Non-Stop a supermarketurilor, la parterul blocurilor, este nevoie de acordul persoanelor cu care se invecineaza?

As dori sa merg in instanta dar as avea nevoie de cadrul legal pentru aceste probleme.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2017
radubogdan24, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:56, 24 Ianuarie 2017
1-Fiind din proiect si constructie spatiu cu destinatia comert,nu exista dispozitie in vigoare care sa impuna necesitatea acordului vecinilor la schimbarea agentului economic sau a obiectului de activitate
2-Pentru eliberare autorizatie de functionare,primaria nu are obligatia sa solicite acordul vecinilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. la parterul blocului în care locuiesc la etajul ... mirina009@gmail.com mirina009@gmail.com Buna seara. La parterul blocului în care locuiesc la etajul 1, se afla spatii comerciale, din construcție. Sub dormitorul meu funcționează o pizzerie, pe ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial cecalecean daniel cecalecean daniel Buna detinem din anul 1999 un spatiu comercial situat la parterul unui bloc,parterul este in intregime cu sptii comerciale,si pana anul acesta autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Se poate sa functioneze legal un spatiu comercial fara acordul vecinilor direct afectati? mateiluc mateiluc Daca pentru deschiderea unui spatiu comercial se solicita acordul vecinilor, dar acordul nu este solicita vecinilor direct invecinati, ci se deschide spatiul ... (vezi toată discuția)