Buna ziua! La vreo 40 km de Iasi am o gradina de aprox. 1000 mp de la mama mea, care traieste, cu probleme de sanatate. Pe suprafata respectiva exista 3 acte, toate valabile, dar suprafatele care apar pe acele acte, nu sunt identice (din neatentie), adica de-a lungul anilor s-au trecut alte valori numerice, dar suprafata este doar una singura. Din aceasta cauza, acum nu pot intabula suprafata respective, pentru ca apoi sa o vand. Mai precizez, ca am trecut printr-un proces, care s-a incheiat cu o hotarare de respingere a cererii de intabulare. Caut pentru consultanta, un domn/doamna avocat care sa ma indrume, sa imi spune ce pasi trebuie facuti, pentru a intra in normalitate cu suprafata respectiva! Multumesc mult! Gavriloaiei
In urma unei activitati care s-a derulat pe parcursul mai multor ani, mama mea a dobandit din partea ANRP, o decizie de compensare prin puncte a unei case demolate, in anul 1988. Din nefericire pentru ea, valorificarea acestei decizii cu transformarea punctelor in sume de bani, se va face in cote egale, in urmatorii cinci ani. Cum mama mea are o varsta destul de inaintata (cu problemele de sanatate care decurg de aici), fara sa doresc acest lucru, ma gandesc la ce este mai rau pentru ea.
Asadar, in caz de deces al titularului de decizie de compensare, ce se intampla cu sumele de bani, care ii revin prin aceasta decizie? Multumesc!
Buna ziua!
In urma depunerii cu multi ani in urma a unui dosar pentru recuperarea unor despagubiri pentru o casa demolata si a terenului aferent, inainte de 1989, mama mea a obtinut o decizie de validare partiala, in puncte a acestor despagubiri, decizie care (zicem noi) subapreciaza proprietatea demolata. Am inteles ca decizia poate fi atacata la Tribunalul Bucuresti. Problema noastra este legata de faptul ca mama mea (80 de ani) nu poate sustine fizic un asemenea demers, noi fiind din Iasi. Exista o alta modalitate de atac a deciziei sau trebuie sa acceptam situatia si sa mergem mai departe pe calea propusa de ANRP?
Cu respect. Gavriloaiei
Buna ziua!
In urma depunerii cu multi ani in urma a unui dosar pentru recuperarea unor despagubirea pentru o casa demolata si a terenului aferent, inainte de 1989, mama mea a obtinut o decizie de validare partiala, in puncte a acestor despagubiri, decizie care (zicem noi) subapreciaza proprietatea demolata. Am inteles ca decizia poate fi atacata la Tribunalul Bucuresti. Problema noastra este legata de faptul ca mama mea (80 de ani) nu poate sustine fizic un asemenea demers, noi fiind din Iasi. Exista o alta modalitate de atac a deciziei sau trebuie sa acceptam situatia sis a mergem mai departe pe calea propusa de ANRP?