avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate liviaidita

Activitate liviaidita

Răspuns la discuția DRUM DE SERVITUTE
Cum sa solicit instantei de a hotari cel mai scurt drum? Sa-i cer avocatei sa solicite acest lucru?Cum se poate stabili cel mai scurt drum?

Cine are obligatia de a plati expertul ce vine la fata locului?
INTELEG CA AM DREPTUL LA O DESPAGUBIRE PT TERENUL CARE IL PIERD PRIN DRUMUL DE SERVITUTE.POT SA CER CAT VREAU EU PE SUPAFATA DE TEREN SAU MI SE IMPUN PRETURILE DE CATRE CINEVA(CEVA)?
Buna ziua.Am o problema legata de un teren al tatalui meu
.In urma iesirii din indiviziune,tatului meu i-a revenit un terenul de acasa pe care este casa parinteasca,iar unui alt frate i-a revenit o bucata de pamant extavilan fara iesire la drum.Acest teren este in capatul terenului nostru si apoi la dreapta dupa alte 2 proprietati.Am fost dati in judecata si au cerut drum de servitute pe la noi prin curte 4,5m,drun ce ar trece la 0,5 m de casa parinteasca ,casa care nu este prea stabila deoarece a cam fost lasata de izbeliste.Suntem obligati de lege sa le acordam drum (caz in care am pierde o fasie pe toata lungimea terenului)?
Pana in noi cu 3 case se afla o propietate cumparata de cineva care si-a facut drum de acces la terenul cumparat.Aceste teren se invecineaza cu terenul unchiului meu.Nu s-ar putea solicita pe acolo drum de acces?
Are vreo importanta ca suntem rude?Ar influenta acest fapt legea?Sunrem singurii obligati de lege sa-i dam drum de servitute?
Buna ziua.Va rog frumos ajutati-ma cu o lamurire.Sunt vaduv dupa 6 luni de casatorieA si alti 10 ani de stat impreuna.Sotia mea avea mostenire de la sotul decedat o bucata de pamant intravilan ,o casa batraneasca si anexe totalizand 25 ari.Fiind impreuna am cumparat o bucata de pamant extravilan de 50 ari ,actul pe numele sotiei dar banii fiind ai mei(stansi anterior relatiei noastre).Detinea din prima casatorie un apartament si o garsoniera platite integral cu primul sot.Din aceeasi casatorie mai are o fiica noi neavand copii impreuna.Fiica ei locuia in alt oras la 450 km departare eu fiin singurul sustinator al sotiei.Pana sa moara sotia mi-a lasat untestament incheiat la notariat prin care imi lasa drept mostenire citez"las intreaga mea avere sotului meu mai putin cota ce i se cuvine in urma succesiunii cu primul sot cu conditia sa ma intretina cat voi trai".In timpul cat am fost impreuna am facut imbunatatiri la apartament ,garsoniera si casa de la tara.Toata inmormantarea si si cheltuielile aferente de dupa, le-am suportat eu in totalitate.Intrebarea mea este:cat imi revine mie?Testamentul se va lua in considerare?
Va multumesc si astept sfaturi.
Răspuns la discuția succesiune intre frati
In cazul de fata pot spune ca titul de proprietate este pe numele meu si la fratelui cel mare.Atunci asa am cosiderat ca nu-i pot trece pe toti,sa nu fiu singur,l-am trecut si pe el.Logica era ca oricum vom imparti terenul frateste,fara sa stiu pe atunci ca vor vrea toti terenul intravilan.Nu are nici o importanta faptul ca eu am investit in casa aia timp si bani?
Multumesc.
Buna ziua.Iata un caz despre care as vrea sa va pun niste intrebari.Suntem 5 frati la parinti, parintii murind la un interval de 13 ani timp in care eu am avut grija de mama mea inclusiv inmaormantarea.Dupa decesul mamei pana in prezent,eu m-am ocupat de casa parinteasca cu tot ce cuprinde asta:intretinere.taxe.imbunatatiri etc singur fara nici un ajutor de la vreun frate voit sau nevoit din partea lor.Fratele cel mare s-a casatorit cu multi ani in urma si a primit drepturile de teren da la parinti:teren de casa si extravilan pe care l-a tercut la rolul lui.Noi ceilati frati nu am primit nimic de la parinti si nu avem niciunul rol pentru ca ne-am casatorit dupa 1958 ,am plecat dib sat in alte orase.Eu am locuit intr-un oras la 8 km de casa parinterasca si ma puteam duce mai des.Am facut cerere din proprie initiativa pentru retrocedarea dreptului de pamant de la colectiv pe fratii mei neinteresandu-i acest aspect.Fratii mei inclusib cel mare au deschis actiune in instanta si au cerut sa li se dea terenurile ce li se cuvin .Tin sa precizez ca de fapt discutiile au aparut cand toti ar fi vrut terenul intravilan pe care este amplasata casa.Intrebare:ce sorti de reusita am in fata fratilor mei si daca fratele cel mare care re rol mai poate veni la drept?Ceilalti frati care nu au facut cerere au drep la terenul intravilan?.Multumesc si astept un raspuns sau un sfat.