avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DRUM DE SERVITUTE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DRUM DE SERVITUTE

Buna ziua.Am o problema legata de un teren al tatalui meu
.In urma iesirii din indiviziune,tatului meu i-a revenit un terenul de acasa pe care este casa parinteasca,iar unui alt frate i-a revenit o bucata de pamant extavilan fara iesire la drum.Acest teren este in capatul terenului nostru si apoi la dreapta dupa alte 2 proprietati.Am fost dati in judecata si au cerut drum de servitute pe la noi prin curte 4,5m,drun ce ar trece la 0,5 m de casa parinteasca ,casa care nu este prea stabila deoarece a cam fost lasata de izbeliste.Suntem obligati de lege sa le acordam drum (caz in care am pierde o fasie pe toata lungimea terenului)?
Pana in noi cu 3 case se afla o propietate cumparata de cineva care si-a facut drum de acces la terenul cumparat.Aceste teren se invecineaza cu terenul unchiului meu.Nu s-ar putea solicita pe acolo drum de acces?
Are vreo importanta ca suntem rude?Ar influenta acest fapt legea?Sunrem singurii obligati de lege sa-i dam drum de servitute?
Cel mai recent răspuns: liviaidita , utilizator 17:56, 19 Februarie 2013
Trebuie sa faceti expertiza si insa solicitati instantei sa stabileasca care este cea mai scurta servitute si cea mai putin impovaratoare pana la a ajunge la drumul public.

daca se stabileste pe terenul dvs. aveti dreptul sa solicitati si plata unei despagubiri.
Nu are importanta relatia de rudenie ci doar ca traseul caii de acces care se constituie in servitute sa sa fie stabilit de asa maniera incat sa prejudicieze cat mai putin fondul sau fondurile aservite.
INTELEG CA AM DREPTUL LA O DESPAGUBIRE PT TERENUL CARE IL PIERD PRIN DRUMUL DE SERVITUTE.POT SA CER CAT VREAU EU PE SUPAFATA DE TEREN SAU MI SE IMPUN PRETURILE DE CATRE CINEVA(CEVA)?
Daca dovediti ca servitudea mai putin impovaratoare nu este cea care ar afecta proprietatea Dv. nu se pune problema.In caz contrar va trebui sa dovediti intinderea prejudiciului incercat prin aservirea fondului Dv.Un expert judiciar in domeniul evaluarii imobilelor poate furniza informatii in sensul dorit de Dv.
Cine are obligatia de a plati expertul ce vine la fata locului?

Alte discuții în legătură

Servitute ONU EMIL ONU EMIL Detin un teren cu acces la asfalt 17m si lung. 138 m.Intre acest teren si urmatorul proprietar exista o fasie de 3m lasata ca acces de un proprietar care ... (vezi toată discuția)
E posibil? lucica3 lucica3 am cumparat un teren cu o cladire fara sarcini sau servituti in 2011. Vecinul meu a cumparat terenul vecin cu un imobil in 2016.In cartea lui funciara scrie ... (vezi toată discuția)
Este obligatia vanzatorului ? mariusrous mariusrous Buna ziua , am facut de curand un precontract la notariat pt o parcela de 600m/2 , acum cand mai aveam putin si semnam actele de vanzare-cumparare notarita ... (vezi toată discuția)