avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... e posibil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

e posibil?

am cumparat un teren cu o cladire fara sarcini sau servituti in 2011. Vecinul meu a cumparat terenul vecin cu un imobil in 2016.In cartea lui funciara scrie ca are servitude pe terenul meu. M-a dat in judecata sa-i dau servitude pt. ca asa scrie in contractul lui de vinzare si in cartea lui funciara, desi proprietatea lui are iesire mare la drum communal. Rog frumos un specialist sa ma ajute sa inteleg care carte funciara e buna , sau ce trebuie sa fac? Multumesc anticipat.
În primul rând, dreptul de servitute de trecere nu poate să existe decât pentru imobilele care nu au acces la cale publică. El se stinge în momentul în care imobilul dobândește acces la drumul public (atenție, o alee de acces privată nu e drum public). Dacă vreți un text legal, servitutea de trecere este reglementată de art. 617 din Codul civil.

În al doilea rând, e greu de spus care carte funciară este corectă fără a analiza niște documente. Ar fi fost bine dacă ați fi avut o copie a extrasului de carte funciară care a stat la baza actului dv. de proprietate. Pe vremea aceea se completau manual și în practică au existat numeroase cazuri în care s-a omis specificarea unor sarcini în extras.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, dreptul de trecere intabulat în cartea funciară ... berniolariu berniolariu Bună ziua, Dreptul de trecere intabulat în Cartea Funciară poate fi răscumpărată în condițiile în care fondul dominant a dobândit ulterior un ... (vezi toată discuția)
Drept de trecere valentinth valentinth Buna ziua, Cu aproximativ un an in urma am achizitionat un teren in bucuresti . Terenul are strada si numar de la primarie . Terenul facea parte din o ... (vezi toată discuția)
Acces dezmembrare aliaz aliaz Buna ziua, Sunt proprietarul unui teren cu suprafata de aprox. 1500 mp (lungime aprox. 150 m, latime aprox. 10 m). Am gasit cumparator pentru jumatatea ... (vezi toată discuția)