Buna ziua.Am o problema legata de un teren al tatalui meu
.In urma iesirii din indiviziune,tatului meu i-a revenit un terenul de acasa pe care este casa parinteasca,iar unui alt frate i-a revenit o bucata de pamant extavilan fara iesire la drum.Acest teren este in capatul terenului nostru si apoi la dreapta dupa alte 2 proprietati.Am fost dati in judecata si au cerut drum de servitute pe la noi prin curte 4,5m,drun ce ar trece la 0,5 m de casa parinteasca ,casa care nu este prea stabila deoarece a cam fost lasata de izbeliste.Suntem obligati de lege sa le acordam drum (caz in care am pierde o fasie pe toata lungimea terenului)?
Pana in noi cu 3 case se afla o propietate cumparata de cineva care si-a facut drum de acces la terenul cumparat.Aceste teren se invecineaza cu terenul unchiului meu.Nu s-ar putea solicita pe acolo drum de acces?
Are vreo importanta ca suntem rude?Ar influenta acest fapt legea?Sunrem singurii obligati de lege sa-i dam drum de servitute?
Servitute
ONU EMIL
Detin un teren cu acces la asfalt 17m si lung. 138 m.Intre acest teren si urmatorul proprietar exista o fasie de 3m lasata ca acces de un proprietar care ... (vezi toată discuția)
E posibil?
lucica3
am cumparat un teren cu o cladire fara sarcini sau servituti in 2011. Vecinul meu a cumparat terenul vecin cu un imobil in 2016.In cartea lui funciara scrie ... (vezi toată discuția)