Intr-adevar nu am solicitat notarea pe rol a vehiculului, deoarece nu am stiut ca am aceasta obligatie. Fiind in acelasi oras, nu a fost necesar sa schimb numarul iar de declaratia pe care trebuia sa o fac la taxe si impozite sector 3 am aflat abia acum, interesandu-ma pe site-uri/forumuri pe tema acesta.
Am documente justificative intrucat am platit in fiecare an prin ghiseul.ro, spuneti ca as avea temei juridic sa le solicit sa faca compensarea? Pentru ca ei nu par sa fie dispusi la acest efort - raspunsul lor a constat in transmiterea seaca a deciziei de impunere pentru 2018-2023.
Detin un autoturism din 2013, pentru care am platit in fiecare an impozitul, prin ghiseul.ro, la primaria sectorului 5, conform domiciliului meu initial.
Din 2017 am schimbat domiciliul in sectorul 3 insa pe ghiseul.ro impozitul pentru autoturism a continuat sa imi apara la primaria sectorului 5. Eu am platit in continuare impozitul asa cum aparea pe ghiseul.ro, pana in 2022, cand nu am mai regasit aceasta obligatie nici la sectorul 5, nici in alta parte.
Sunand la Primaria S5, am aflat ca impozitul era datorat PrimarieiS 3 si ar fi trebuit achitat catre PrimarieiS3. Am sunat si la Primaria S3, anuntand situatia si solicitand remedierea situatiei. In 2022 nu s-a intamplat insa nimic pentru rezolvarea situatiei, cu toate ca eu am continuat sa fac solicitari in acelasi sens, pe mail, la telefon si pe platforma de comunicare ConectX.
Abia anul acesta, in urma unei alte solicitari a mea pe ConectX, cei de la Primaria S3 au raspuns trimitandu-mi o fisa de impunere pentru anii 2018-2023, cu penalizari pentru anii 2018-2022 si comunicandu-mi ca pentru recuperarea sumelor platite deja, sa fac o cerere la Primaria S5.
Mie se pare incredibil, sunt eu in culpa cu ceva pentru a plati inclusiv penalitati?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pot contesta aceasta fisa de impunere? am sanse sa am castig de cauza? Si daca da, unde?
Va multumesc.
Suma totala datorata este 12,708.46 CHF, din care 3449 chf sunt restanti, adica trebuiau achitati pana la data notificarii; pentru acestia urmand a se calcula penalizari.
Este vorba de 3 mii 449 chf, virgula e imprumutata din scrierea in en.
Daca se incepe executarea silita, se poate Pune poprire pe pensie sau se pot executa diverse - masina, chiar apartament.
Apelati macar la o consultanta din partea unui avocat pentru a va explica situatia si pentru a va arata care sunt optiunile.
Multumesc frumos pentru raspunsul rapid, in cererea de apel am solicitat inclusiv constatarea perimarii? Se poate considera ca este o cerere de constatarea a perimarii depusa la instanta de executare?
Cunosc si m-am implicat (nefiind insa avocat) in cazul unei persoane care a luat un credit de aproximativ 6000 lei in 2007, care nu a mai fost platit din 2009, intrucat persoana a ramas somera. Creditul a fost preluat in 2010 de un cunoscut recuperator de creante iar in 2015 au facut primul act de executare, poprindu-i-se conturile persoanei in cauza. Problema e ca acasa nu s-a primit vreun act de executare iar conturi bancare, persoana nu avea pe numele ei, deci nu a aflat de acest act. Abia la inceputul anului 2016 s-au primit acasa un proces verbal prin care se pune sechestru pe masina si apoi o comunicare de la Oficiul de Cadastru, prin care i se comunica inscrierea unei sarcini pe imobilul detinut in comun cu sotul. Suma ajunsese intre timp la aprox. 14500 lei.
Am ajutat persoana sa faca contestatie la executare pentru aceste acte primite acasa, invocand prescriptia dreptului de a solicita executarea silita, insa in instanta s-a invocat tardivitatea cererii noastre, prezentandu-se un proces verbal de la posta din care reiese ca primul act de executare, acela prin care se facea poprirea conturilor inexistente, a fost depus in cutia postala a persoanei in iunie 2015.
Instanta a respins cererea noastra ca tardiv introdusa, noi am facut apel, insistand ca nu s-a primit primul act de executare si nici somatia; acum asteptam noul verdict, insa nu avem foarte mari sperante.
Totusi, din februarie 2016, nu a mai fost facut nici un act de executare, am verificat la executor. Cum am putea afla daca executarea s-a prescris? Am inteles ca s-au schimbat normele si nu se mai considera 6 luni de la ultimul act de executare ci 6 luni de cand executorul notifica creditorul ca ar trebui sa mai faca un act (????!!!!).
Exista o modalitate prin care debitorul poate solicita constatarea acestei perimari?
Daca s-ar constata perimarea acestei executari, noile acte de executare le-am putea contesta usor invocand prescriptia ... bineinteles cu conditia sa primeasca acasa actele. Intre timp, am facut inclusiv reclamatie la posta pentru neprimirea acestor acte.
Multumesc anticipat.
Si totusi ce se mai poate face in cazul in care contestatia este considerata tardiv introdusa (chiar daca somatia pur si simplu nu a fost primita), dreptul de a solicita executarea silita fiind prescris de ani de zile?
Inteleg ca pentru un viciu procedural (efectiv in afara puterii debitorului pentru ca sunt nenumarate cazurile in care scrisori, facturi se pierd prin posta), omul trebuie sa plateasca un credit prescris de 5-10 ani, incarcat cu dobanzi/penalitati pentru toti acesti ani?