avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate Dan_N_S

Activitate Dan_N_S

Bună ziua,
Am citit într-o altă postare că legea 198/2018 nu prevede obligativitatea emiterii normelor de aplicare a acesteia, însă topicul a fost închis.
Numele vechii legi 230 prevedeau modalitatea (și specificarea exacta a fiecărei categorii in parte) de repartizare a cheltuielilor pe: număr de persoane, consumuri individuale, cotă -parte indiviză, pe beneficiari, etc
Acum, acestea nu mai sunt reglementate în niciun fel, normele vechi fiind abrogate odată cu legea 230.
Ce act normativ mai este în vigoare cu privire la reglementarea acestor aspecte?
Mulțumesc!
se referea la electroventil, nu la detectorul de gaz ;)
Răspuns la discuția Accident de munca sau nu ?
In fisa individuala este trecut doar traseul de acasa la firma si retur, insa inici nu ar avea loc sa scrie toate cele 7 adrese suplimentare: In fisa postului nu se face nicio referire la numarul de cladiri pe care le am in mentenanta.
In ceea ce priveste mijlocul de locomotie, nu a avut nimic impotriva lui, ba chiar m-a incurajat spunand ca face bine la sanatate si la surplusul de greutate.Pana la accident, cu exceptia primelor 3 luni, nu am mai avut masina de serviciu la dispozitie inclusiv in situatii de urgenta si pentru aprovizionarea cu materiale, fiind cazuri in care am carat aparate de suidura PEHD cu metroul sau RATB-ul
Nu am anuntat ITM-ul de teama unor repercursiuni ulterioare la serviciu, insa observ ca patronul (strain) este la fel de magar ca si inainte. Nu ma asteptam sa fiu tinut in puf, dar nici sa isi bata joc de mine. tocmai de aceea am inceput sa-mi caut de lucru pentru a avea o "acoperire" in cazul in care sunt dat afara.
Buna ziua !
Sunt angajat de ceva timp la o firma pe post de inginer de mentenanta si am in administrare 7 cladiri dispuse in diferite zone ale capitalei. Initial am avut masina de serviciu insa, dupa 3 luni am fost deposedat de ea si am fost nevoit sa ma deplasez pe jos si cu mijloacele de transport in comun, inclusiv pentru aprovizionarea cladirilor (in limita posibilitatilor).
Pentru o mai mare eficienta mi-am luat o trotineta pentru dep[lasarea de acasa la sediul firmei de la sediul firmei la cladiri si intre cladiri. anul trecut am avut un accident cu ea (fara a fi implicata vreo alta persoana sau masina) in urma caruia mi-am rupa mana si am fost operat, fiind in concediu medical timp de 9 luni, dupa care am revenit la serviciu.
Cei de la firma nu au anuntat incidentul la IITM ca fiind accident de munca si, prin urmare, am primit doar 75% din salariu.
As avea cateva intrebari:
1. este aceasta speta un accedent de munca avand in vedere: "7) accidentul suferit in timpul deplasarii de la sediul dvs., ori de la orice alt loc de munca organizat de dvs., la un alt angajator, pentru indeplinirea sarcinilor de munca, pe durata normala de deplasare;" ?
2. in cazul unui raspuns afirmativ, se mai poate face ceva pt recuperarea diferentei de 25%, eventual prin tribunal ?