avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate adrianpetrache

Activitate adrianpetrache

Am inteles va multumesc din nou de raspuns.
In cazul meu faptasul a primit mandat de aducere in 2009 dar nu a fost audiat pentru ca fugise din tara.

Faptul ca nu a putut fi gasit cand a avut mandat de aducere nu implica darea in consemn la frontiera care era la indemana procurorului ?
(Nu mai zic de a solicita arestare preventiva la judecatorie)
De asemenea mandatul din 2009 de aducere expira?
Nu ramane valabil pana la retinerea faptuitorului ?

Referitor la cum se desfasoara procesul penal in lipsa faptuitorului nu mai comentez nimic.
De aproape 8 ani astept solutie la dosar fie si un NUP/SUP pe care sa putem sa il atacam in instanta.

Cu respect!
Domnul avocat Patrascu,
In primul rand va multumesc pentru raspuns.

Incercati sa spuneti ca nu se dau in urmarire persoanele care se sutrag urmaririi penale ?
Sa nu nu am inteles eu bine?

Cum ramane cu S. Ghita care era dat in urmarire si consemn la frontiera cu mult inainte de a se decide arestarea lui.
Va pot da multe alte exemple aleatorii (de pe siteul politiei sau din mass media) care nu se incadreaza in nici unul din cazuri enuntate mai sus. Exemple simple ar fi legate de soferii care fug de la locul unui accident rutier care sunt dati in consemn si urmarire foarte rapid:
[ link extern ]

Ce se intampla cu mandatele de aducere ?
Daca nu se pot executa nu este normal sa se transforme in altceva (urmarire, arestare preventiva) ?

Va multumesc!
Buna ziua,

Cazul meu a mai fost prezentat aici.
Sunt parte vatamata intr-un dosar de inselaciune deschis in 2009, netrimis in judecata nici pana in prezent.
Faptuitorul nu a fost nici macar audiat in dosar sutragandu-se cercetarii prin fuga peste hotare.
In tot acest interval cei de la politie/cercetari fraude au sustinut ca au luat toate masurile necesare si ca este emis mandat de aducere si ca este dat in urmarire.
Imi amintesc ca in 2015 am intrebat de ce nu apare pe pagina politie la persoane urmarite si mi-au spus ca nu toti urmaritii apar pe site dar sa stau linistit ca va fi retinut daca se intoarce in tara. Tot ei mi-au spus ca urmarire internationala poate fi ceruta doar dupa condamnare ...ceea ce este evident o minciuna.

Recent spre surpriza mea am afat ca faptuitorul calatoreste bine merci in Romania unde a si participat la un botez. Am poze de la eveniment si martori.
Mi-am intins antenele si am aflat de la o cunostinta de la evidenta polulatiei ca are rezidenta in Italia si are pasaportul emis in 2016 prin consulatul de la Milano.

Daca era urmarit general, asa cum a afirmat politia nu i se putea elibera pasaport, functionarii evidentiei polulatiei fiind obligati sa verifice baza de date.

Intrebarile mele:

1. In calitate de parte vatamana cum pot cere si primi raspuns IN SCRIS daca faptuitorul este urmarit general ?
2. Daca raspunsul este negative: unde pot reclama politistul sau procurorul pentru aceasta situatie si in ce baza?

Astept rezolvarea acestui dosar de aproape 8 ani am depus cereri de la prim procuror pana la Inspectia Judiciara fara a se rezolva nimic iar acum aflu ca excrocul nu a fost dat nici macar in urmarire si am fost mintit in tot acest timp.

Cum ma sfatuiti sa procedez ?

De ce nu incercati si pe latura comerciala/civila ?
Mai ales daca suspectul inca mai are bunuri neinstrainate din care va puteati recupera paguba.

Pe latura penala daca nu s-a rezolvat pana acuma nici nu se va mai rezolva va spun din experienta proprie.
Ma aflu in o situatie similara cu dumneavoastra am fost inselat cu file cec fara acoperire una in alb cealalta completat si semnata. Au trecut aproape 8 ani si nu am primit o solutie de la parchet, se asteapta prescrierea.

Puteti sa va uitati pe siteul Inspectiei Judiciare la rapoartele lor anuale si o sa vedeti ca sunt foarte multe dosare tergiversate peste 5 ani. In rapoartele lor se considera sustragerea suspectilor de la cercetari motiv OBIECTIV pentru tergiversarea dosarului.

La infractiuni economice si/sau inselaciuni unde nu este prejudiciat statul sau unde suspectul nu este o persoana publica sa faca presa tambalau, daca suspectul se sustrage audierii/cercetarii dosarul va sta la sertar pana la prescriere. Asta este concluzia la care am ajuns eu din experianta ultimilor 8 ani.

Mediatizarea cazului este o ideea buna zic eu. Poate asa il dau in urmarire generala si internationala. Altfel nu va bazati pe politie. Eu am fost mintit ca exista mandat de aducere ca suspectul este in urmarire s.a.m.d iar la cativa ani distanta aflu ca suspectul se plimba nestingherit prin Romania.

Va doresc mult succes!
In primul rand va multumesc pentru raspuns.

Dupa cum am mentionat in postarea initiala muncesc si am residenta in afara Romaniei (Canada) de aproape 2 ani.
Consulatul nu se ocupa cu asemenea probleme (am intrebat telefonic) si nu vad cum altfel as putea "aduce la cunostinta organelor judiciare" .
De asemenea nu cunosc personal ce anturaj are, o cunostinta mi-a aratat pe net niste poze cu el in Romania de la un botez din Bucuresti din noiembrie.

Nu sunt singurul pagubit in dosar de la politie stiu ca suntem 4 si un prejudiciu total de peste 750.000 euro la cursul din 2009. Nu am nici o speranta de recuperare a partii mele din prejudiciu vreau doar sa se faca dreptate.

Mi s-a spus 6 ani la rand (2009-2015) de catre politie ca a parasit Romania in 2009 si ca nu poate fi gasit pentru audieri.
Imi inchipui ca acum nu a ajuns in Romania prin teleportare a trecut prin unul din punctele de frontiera unde consider normal ca trebuia retinut din moment ce era cautat pentru audieri de aproape 8 ani.

Sunt 8 ani de zile nu cred ca mai putem discuta de un termen "rezonabil" de rezolvare a unui dosar penal. Mai trec 2-3 ani si se prescrie fapta doar pentru ca parchetul tine dosarul la sertar.

Sa stiti ca nu m-ar fi deranjat daca s-ar fi discup o solutie de NUP sau SUP pentru ca o atacam in instanta. Dar dosarul este pur si simplu tinut la sertar ("in cercetare") si ne apropiem de prescriere.

Ma poate ajuta un avocat cu o alta sugestie ?
Unde mai pot reclama cazul acesta ca cineva sa miste ceva.

Va multumesc!

Buna ziua,

Va solicit ajutorul in urmatoarea problema. Acum mai bine de 7 ani am depus o plangere penala pentru inselaciune cu prejudiciu mare impotriva unui individ administrator al unui SRL.
Nici pana astazi nu a fost trimis in judecata dosarul este in cercetare de mai bine de 7 ani.
In primii 5 ani am depus nenumarate plangeri la politie, procurorul de serviciu si procurorul sef ..plangeri pentru tergiversare, dar nimic nu s-a rezolvat mereu primind acelasi raspuns ca dosarul e in cercetare.

Am uitat sa precizez ca individul a fugit din tara inainte sa depunem plangerea si politia nu a putut sa il gaseasca si audieze.

Cei de la investigari fraude mi-au spus foarte senini acum 2 ani (dosarul avea peste 5 ani) ca dosarul nu se trimite in instanta pentru ca nu pot sa il gaseasca pe individ si sa-i aduca la cunostinta invinuirea.

De 2 ani muncesc in strainatate si nu am mai avut timp sa mai insist personal. Avocatul s-a interesat in vara anului trecut si i s-a comunicat din nou ca dosarul este in cercetare.
Ieri cand o cunostinta mi-a aratat poze cu individul in Romania la un botez al fratelui sau poze din toamna anului trecut si am simtit ca imi cade cerul in cap.

Ma asteptam ca individul sa fie daca nu in urmarire internationala macar in urmarire locala generala in consemn la frontiere si arestat daca se intoarce in tara.
In schimb se plimba nestingherit in timp pagubitii asteapta de peste 7 ani sa fie arestat si trimis in judecata.

Ce pot face ?
Cat mai poate dura pana cand se trimite in judecata?
Aveti cazuri similare in care a durat asa de mult ??
Este ceva normal sa dureze peste 7 ani un dosar (parchetul Bucuresti) ?

Va multumesc!