Va solicit ajutorul in urmatoarea problema. Acum mai bine de 7 ani am depus o plangere penala pentru inselaciune cu prejudiciu mare impotriva unui individ administrator al unui SRL.
Nici pana astazi nu a fost trimis in judecata dosarul este in cercetare de mai bine de 7 ani.
In primii 5 ani am depus nenumarate plangeri la politie, procurorul de serviciu si procurorul sef ..plangeri pentru tergiversare, dar nimic nu s-a rezolvat mereu primind acelasi raspuns ca dosarul e in cercetare.
Am uitat sa precizez ca individul a fugit din tara inainte sa depunem plangerea si politia nu a putut sa il gaseasca si audieze.
Cei de la investigari fraude mi-au spus foarte senini acum 2 ani (dosarul avea peste 5 ani) ca dosarul nu se trimite in instanta pentru ca nu pot sa il gaseasca pe individ si sa-i aduca la cunostinta invinuirea.
De 2 ani muncesc in strainatate si nu am mai avut timp sa mai insist personal. Avocatul s-a interesat in vara anului trecut si i s-a comunicat din nou ca dosarul este in cercetare.
Ieri cand o cunostinta mi-a aratat poze cu individul in Romania la un botez al fratelui sau poze din toamna anului trecut si am simtit ca imi cade cerul in cap.
Ma asteptam ca individul sa fie daca nu in urmarire internationala macar in urmarire locala generala in consemn la frontiere si arestat daca se intoarce in tara.
In schimb se plimba nestingherit in timp pagubitii asteapta de peste 7 ani sa fie arestat si trimis in judecata.
Ce pot face ?
Cat mai poate dura pana cand se trimite in judecata?
Aveti cazuri similare in care a durat asa de mult ??
Este ceva normal sa dureze peste 7 ani un dosar (parchetul Bucuresti) ?
daca aveti date despre el, locurile pe care le frecventeaza, persoanele cu care se intalneste, ar trebui sa aduceti la cunostinta organelor judiciare aceste lucruri ca sa il cheme la audieri si astfel dosarul sa inainteze. Ajutati astfel ca lucrurile sa se miste mai repede.
Dupa cum am mentionat in postarea initiala muncesc si am residenta in afara Romaniei (Canada) de aproape 2 ani.
Consulatul nu se ocupa cu asemenea probleme (am intrebat telefonic) si nu vad cum altfel as putea "aduce la cunostinta organelor judiciare" .
De asemenea nu cunosc personal ce anturaj are, o cunostinta mi-a aratat pe net niste poze cu el in Romania de la un botez din Bucuresti din noiembrie.
Nu sunt singurul pagubit in dosar de la politie stiu ca suntem 4 si un prejudiciu total de peste 750.000 euro la cursul din 2009. Nu am nici o speranta de recuperare a partii mele din prejudiciu vreau doar sa se faca dreptate.
Mi s-a spus 6 ani la rand (2009-2015) de catre politie ca a parasit Romania in 2009 si ca nu poate fi gasit pentru audieri.
Imi inchipui ca acum nu a ajuns in Romania prin teleportare a trecut prin unul din punctele de frontiera unde consider normal ca trebuia retinut din moment ce era cautat pentru audieri de aproape 8 ani.
Sunt 8 ani de zile nu cred ca mai putem discuta de un termen "rezonabil" de rezolvare a unui dosar penal. Mai trec 2-3 ani si se prescrie fapta doar pentru ca parchetul tine dosarul la sertar.
Sa stiti ca nu m-ar fi deranjat daca s-ar fi discup o solutie de NUP sau SUP pentru ca o atacam in instanta. Dar dosarul este pur si simplu tinut la sertar ("in cercetare") si ne apropiem de prescriere.
Ma poate ajuta un avocat cu o alta sugestie ?
Unde mai pot reclama cazul acesta ca cineva sa miste ceva.