Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.In anul 2005 prin luna mai am depus o plangere penala pe numele unui administrator al unei societati din bucuresti,pe motivul refuz file cec fara acoperire al crui prejudiciu este foarte mare,ulterior acea firma a intrat in faliment.S-a icheiat procedura de faliment,iar firma sa inchis,si administratorul a disparut,am inteles ca a parasit tara.
Problema mea este urmatoarea dosarul inaintat de mine nici acum in 2011 nu a inaintat in instanta,se afla tot la politie pentru cercetare,spun ei ,pe motiv ca inculpatul nu este de gasit, spre a-i aduce la cunostinta invinuirea de insalaciune.Va rog sa-mi suneti daca este posibil asa ceva au trecut 5 ani si ceva ,nu se poate judeca si in lipsa?si daca suntem cetateni europeni,de ce nu lau cautat cu ajutorul ambasadei tarii in care se ascune fiind si cetatean al acelei tari desi politia stie acest lucru?ce pot sa fac in acest sens ,in afara faptului ca am depus o gramada de plangeri la CSM bucuresti si primesc acelas raspuns se cerceteaza inca dosarul
Va rog sa ma ajutati,stiu ca prejudiciu nu il mai recuperez dar vreau ca infractorul macar sa fie pedepsit,si va intreb care este perioada de presciere a faptei in acest caz si ce trebuie sa fac sa nu se prescrie,de cind curge termenul de presciere de cind am deschis dosar penal?sau de cind inainteaza dosarul in instanta si incepe judecarea cazului?
Va multumesc
depuneti memoriu la procurorul care se ocupa de caz, este posibil sa fi uitat de dosar.
prezenta inculpatului nu este obligatorie ptr prezentarea materialului de urmarire penala, la fel si pentru judecarea lui - se poate face in lipsa.
am depus plangere si la procurorul de serviciu si imi raspunde la fel ,adica dosarul inca mai trebuie cercetat de cei de la serv.investigatii fraude.
multumesc
Mergeti in audienta la Primul Procuror( nu la procurorul de serviciu) si sa aveti pregatita o cerere de tergiversare.
Nu este normal ce se intampla....dar se intampla des.Verificati programul parchetului respectiv; pentru audiente sunt 2 zile .... pe luna.
buna ziua. va multumesc pentru indrumare.
ieri am fostla politie, la cei de la investigari fraude,si mi-au spus ca daca nu il gaseste pe vinovat sa-i aduca la cunostinta invinuirea ,acest dosar nu va fi acceptat in instanta niciodata,este posibil? ce vreau sa va mai intreb daca ar lua legatura cu familia lui ,adica cu mama lui poate sa o audieze cei care investigheaza cazul,pentru a afla unde se ascunde,se poate?mai sitiu ca e plecat prin Olanda ca are cetatenie Olandeza,am vazut pasaportul lui,cind a venit la declaratii,care e porocedura pentru al cauta in afara tari?Multumesc.
Pensie alimentara
Z.A.G.
Referitor la neprimirea pensiei alimentare din iunie 2009 cind a fost pronuntata decizia de catre instanta (am publicat problemele mele in data de 04.01.2010), ... (vezi toată discuția)