avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt auto - urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt auto - urmarire penala

buna ziua tuturor.am si eu o intrebare.am o plangere la politie de furt de masina de un an si am fost sa ma interesez de el si mi sa spus ca politistu nu se mai ocupa de caz se afla la o alta doamna politista si mi sa spus ca sa anceput urmarirea penala ampotriva autorului.doresc sa stiu daca dupa aceasta urmarire penala al aresteaza sau cand merge dosarul la parchet?va rog sa ma ajutati mai fac vreo plangere la parchet?CE ANSEAMNA SA ANCEPUT URMARIREA PENALA ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:04, 18 Ianuarie 2011
Dvs. nu mai faceti alta plangere.Urmarirea penala presupune demararea unei proceduri prealabile judecatii si inseamna ca impotriva faptuitorului exista probe ale comiterii faptei.Faptuitorul devine invinuit, dar nu inseamna ca va fi arestat neaparat, depinde de mai multe aspecte daca el va fi arestat sau nu.Urmeaza ca procurorul sa emita rechizitoriul ( actul de inculpare) si sa il trimita in judecata.
dosarul va ajunge la Parchet cind se va termina urmarirea penala si politia va face si propunerea considerata legala si temeinica.
nu aveti ce plingere sa faceti la parchet iar in privinta arestarii doar procurorul va decide daca se impune aceasta masura.
singurul lucru ce il puteti face este sa mai verificati din cind in cind situatia dosarului si eventual sa faceti o sesizare la parchet ptr tergiversarea solutionarii sale. insa nu va ajuta prea mult deoarece atit politistii cit si procurorii sunt foarte aglomerati (pe linga taierea salariilor).
Msura arestarii se ia de procuror,in functie de niste criterii(gradul de pericol social al faptei,persoana inculpatului,antecedente penale,intentia inculpatului de a se sustrage urmaririi penale ,etc).
Puteti merge la procurorul care supravgeheaza urmrirea penala si sa ii solicitati informatii cu privire la stadiul cercetarilor
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rechizitoriul lorilori43 lorilori43 Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent? (vezi toată discuția)
Prezentare material lilyanne lilyanne Ce presupune termenul \\"prezentare material urmarire penala\\"? Inculpatul va fi arestat pe loc sau sunt prezentate actele din dosar? (vezi toată discuția)
Restituire dosar de la parchet la politie ContSters75393 ContSters75393 Un dosar penal trimis de politie in baza art. 181 CP la parchet este restituit la politie ptr a se reface dosarul in baza la ce se poate cere refacere ... (vezi toată discuția)