avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei198701

Activitate Andrei198701

Stiu, de asta intrebam. De asta am dat si un exemplu concret. Daca are cineva experienta necesara, as aprecia un raspuns avizat.

tgeorgescu a scris:

Daca sunt prea banale cuvintele, marca nu va fi protejata. De ex. "castraveti murati" si "varza a la Cluj" nu pot fi marci comerciale.

Multumesc.
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o nelămurire legata de marci. Daca o companie a inregistrat la osim denumirea "depozitul de mancare" si a inchiriat depozituldemancare.ro eu pot folosi domeniul depozitmancare.ro sau e prea asemanator? Intreb pentru ca stiam ca atunci cand se folosesc cuvinte/expresii uzuale, e mai complexa problema. Exista vreun precedent, sau are cineva experienta in domeniu, va rog?
[ link extern ] ==

Acum, ca a fost publicata in MO, si se poate studia, e legala/constitutionala aceasta masura?

Conform ordonantei, guvernantii plafoneaza si indemnizatiile deja calculate si care sunt in plata.

Mi s-ar parea normal ca aceasta masura sa fie valabila doar pentru cei care urmeaza sa intre in plata din Octombrie (drepturile aferente lunii luna Septembrie), nu si cei care deja beneficiaza de indemnizatie, cum a si dat asigurari ministrul muncii acum vreo cateva saptamani.

Tinand cont ca cei care sunt deja in plata s-au incadrat intr-un anumit cadru legal pentru viitorii 2 sau 3 ani, in functie de caz, nu se poate invoca principiul neretroactivitatii?

Multumesc.

Buna ziua.

Ma poate lamuri cineva daca e legal sau nu ca statul sa plafoneze indemnizatia si celor care sunt deja in plata?

Intreb pentru ca acum ceva vreme, ministrul muncii declara la TV faptul ca indemnizatiile aflate deja in plata nu pot fi modificate, iar acum ordonanta cica se aplica si pentru cei aflati deja in plata.

Ce cadru juridic da voie modificarea acestor sume deja calculate si pentru care deja s-a inceput plata?

Va multumesc.
Raspunsul de la ANPIS suna cam asa:

Opinam ca in situatia in care in perioada de acordare a indemnizatiei veti realiza venituri altele decat cele din desfasurarea efectiva a unei activitati, acestea nu vor afecta acordarea dreptului.

Buna ziua.

Va rog frumos sa ma ajutati cu o interpretare a legii, in situatia urmatoare:

- Agent de asigurari (viitoare mama), cu contract de agent, incheie in perioada precedenta nasterii copilului (35 de luni) niste polite de asigurare, care insa vor fi platite in rate(undele se intind pe 2-3 ani);
- Se naste copilul, agentul isi reziliaza contractul cu asiguratorul, depune dosarul pentru indemnizatie, si dupa 2-3 luni incepe sa primeasca indemnizatia;
- In acelasi timp, dupa nasterea copilului, timp de 1 an agentul are de primit comisioane aferente ratelor politelor incheiate inainte de nasterea copilului, rate care sunt platite dupa nasterea copilului;
- aceste comisioane depasesc cei 3000 de ron prevazuti de lege ca venituri admise in timpul acordarii indemnizatiei.

Conform legii 66 cu modificarile noi, aceste venituri din contracte incheiate inaintea primirii indemnizatiei, dar platite si dupa acordarea indemnizatiei nu ar trebui sa fie problematice, deoarece nu sunt provenite dintr-o activitate desfasurata in aceasta perioada, nu?
Daca aveti nevoie de mai multe informatii pentru a completa descrierea situatiei, va rog sa imi spuneti.

Va multumesc frumos.