avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate StelutaTudor

Activitate StelutaTudor

Răspuns la discuția Stimulent pt crestere copil
Nici sotul meu, care, pe langa indemnizatia aferenta gradului de handicap, mai are o pensie pe caz de boala (2013), nu se incadreaza??
Alocatia copilului este pe numele lui...
Am fost casnica inainte de 31 August
Si de cand pot beneficia de acest stimulent de insertie daca eu sunt angajata din 31 August 2016?
Sunt angajata din 31 August 2016 ca asistent personal pentru sotul meu incadrat in grad grav de handicap.
In data de 03 Ianuarie 2017 am nascut un copil.

Intrebare:

Pot beneficia de vreun stimulent de crestere copil tinandu-se cont de faptul ca vreau sa primesc in continuare si salariul de asistent personal?
Răspuns la discuția Ajutor - lege mama eroina
Stie cineva daca a fost adoptata aceasta lege? sunt o mamica cu 5 copii...
AM INTRODUS ACTIUNE PENTRU SCHIMBAREA MĂSURII DE STABILIRE A DOMICILIULUI MINORULUI.

VĂ ROG AJUTAȚI-MĂ CU UN MODEL DE CERERE CARE SĂ DISPUNĂ PE CALE DE ORDONANȚĂ PREȘEDINȚIALĂ, SCHIMBAREA PROVIZORIE A DOMNICILIULUI MINORULUI, PÂNĂ LA PRONUNȚAREA UNEI HOTĂRÂRI DEFINITIVE ÎN DOSAR, VĂ ROG, FETIȚA E LA MINE SI NU VREA SĂ PLECE INAPOI LA DOMICILIUL STABILIT PRIN HOTĂRÂREA DE DIVORT, ARE 8 ANISORI SI DACA MI-O IA N-AM S-O MAI POT SCOATE DE LA EL.

VĂ ROG VĂ ROG VĂ ROG VĂ ROG VĂ ROG VĂ ROG VĂ ROG VĂ ROG
VĂ ROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOG!
Care este baza legală / motivele de drept din Noul Cod Civil și Noul Cod de Procedură Civilă pentru:
1.) Schimbarea măsurii de stabilire a domiciliului in condjțiile în care minorul sub 10 ani nu mai vrea sa se întoarca la domiciliul unde i-a fost stabilit prin hotararea de divort
2.) Pensie de intreținere minor
3.) Stabilire program vizită minor
4.) Modificare / Diminuare cheltuieli de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională minor în condiția unei nașteri ulterioare divorțului
5.) Ordonanță prezidențiala de urgență pentru restabilirea provizorie a domiciliului minorului pana la pronunțarea unei hotărâri în dosarul principal
Răspuns la discuția Divorț cu minori de comun acord
În temeiul art.400 Cod civil stabileşte locuinţa minorilor A, B si C, la tatăl Y. ÎN temeiul art.402 Cod civil stabileşte contribuţia mamei X la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a minorilor A, B si C la suma de ... lei lunar (câte ... lei pentru fiecare minor) începând cu data introducerii acţiuniI până la majoratul minorilor dacă nu intervin alte modificări

Intrebare: Daca in prima hotarare ramasa definitiva s-a stabilit locuinta minorilor A, B si C la tatăl Y se mai poate cere stabilirea minorei B la mama X? Dacă da vreau cadrul legal
X divortează de Y
X este de acord ca copiiilor minori A, B si C să le fie stabilită locuinta la tatăl Y și să le plateasca pensie alimentară.
Prin hotărârea dată autoritatea parinteasca cu privire la minorii A, B si C s-a stabilit sa fie exercitată în comun de ambii părinți.
După doua luni de la divorț, minorii A si B vin în vizită singuri la mama X, minora B îsi exprimă dorinta de a locui cu mama X si nu mai vrea sa se intoarca inapoi cu minorul A la tatăl Y
Minorul A se întoarce la tatăl Y fără minora B.
Mama X îl anunță telefonic pe tatăl Y ca minora B nu mai doreste să se intoarcă inapoi si i-o dă pe minoră la telefon tatălui Y să-i confirme acest lucru.
Tatăl Y o întreabă pe minora B cum rămâne cu scoala, minora B isi exprimă dorinta de a merge la scoala din localitatea unde locuieste mama X.
Tatăl Y este de acord, mama X o duce la scoala din localitatea ei prin transfer.
Minora B își face repede prieteni adaptându-se repede in noul colectiv de la noua scoală.
Intrebare: Ce poate face mama X pentru că tatăl Y a început s-o ameninte că daca nu o trimite inapoi pe minora B, impotriva vointei minorei, o duce la poliție și ii face dosar penal, astfel tatăl Y încălcându-și întelegerea telefonică atât față de minora B cât și față de mama X?
Tatăl meu a decedat acum 5 ani.
Având proprietatea în comun cu mama care poartă alt nume si constând într-o locuință și terenul din jurul casei, eu purtând numele tatei după moartea lui a fost trecută mama în Registrul Agricol ca cap de familie.
Între timp eu m-am căsătorit, sotia născându-mi si doi copii iar in Registrul Agricol figuram cu totii in rolul mamei mele.
Menționez că mama mai are o fată iar in actul de deținere a locuintei figureaza tata cu numele T.C. si mama cu numele L.S. ei traind in concubinaj
Intrebare: Imi pot deschide rol separat in Registru Agricol ca mostenitor sezinar al tatălui meu pe partea lui de casă, acum având familia mea...? si daca da care sunt procedurile ?