Buna ziua,
Desi euribor este negativ de foarte multa vreme (la creditul meu cu euribor la 6 luni) Unicredit il limiteaza la 0. Ce sanse am sa recuperez diferenta platita in plus, consider eu, pe care Unicredit nu vrea sa o scada din marja? Mentionez ca pe contractul meu intocmit acum 14 ani nu se stipuleaza ce se intampla in caz de euribor negativ, doar daca euribor nu este disponibil.
Multumesc!
Buna ziua,
Pot emite o factura catre firma mea, adica si la furnizor si la cumparator sa apara firma mea? Pot sa ma facturez pe mine insumi?
Buna ziua,
telekom mi-a facturat nejustificat o suma in plus. Am facut mai multe sesizari nu am primit nici un raspuns (cea mai veche este de vreo 6 luni). Eu nu am platit suma facturata eronat dar am platit diferenta de plata si totusi mi-au restrictionat apelurile. Ce trebuie sa fac sa inchei contractul fara sa platesc penalizari deoarece eu consider ca ei sunt in culpa, tinand cont ca abia l-am prelungit pe 2 ani? Multumesc!
Corect, dar sa-mi spuneti dumneavoastra cum procedati in situatia in care va place un apartament, vreti sa-l cumparati si vanzatorul va spune ca va convine, nu va convine nu merge la alt notariat. Nu sunteti de acord, nu puteti cumpara, dar v-a placut apartamentul. Sa zicem ca va hotarati sa nu cumparati din motivele expuse mai sus de dumneavoastra si de doamna notar (ca nu sunt eu in stare sa-mi gestionez relatiile cu ceilalti - desi doamna notar sunt convins ca face la fel daca prinde un dezvoltator cu care face copy paste la actele pentru 220 apartamente si 140 de boxe - spun asta pentru ca in actul de vanzare am avut numele sotiei cu alt cnp si serie de buletin, noroc ca am ca am observat). Alt apartament poate mai gasiti similar. Dar daca locuiti in acel bloc in care vreti sa achizitionati boxa pentru ca aveti nevoie, cum procedati? Eu compar doar taxele de la apartament cu cele de la boxa, si utilitatea lor si valoarea lor. De asta nu am incredere in notari si acest gen de oameni, care se fac notari nu din vocatie ci pentru bani obtinuti usor.
Cu agentia imobiliara am vazut zeci de apartamente, si a fost alegerea mea cu ce agentie caut apartament, si am negociat si comisionul si pretul apartamentului. Problema este ca la notariat nu am mai putut sa aleg! Si stiti mai bine decat mine ca acesta "piata libera" nu e deloc asa. Dezvoltatorul lucreaza doar cu notarul lui iar eu nu am ce face decat sa platesc un onorariu discretionar deoarece mi se pune pumnul in gura "vrei sa cumperi sau nu?". La apartament a reglementat statul un maxim ca era Prima Casa. Dar recupereaza ei dupa... Pacat ca unii considera ca daca prin anumite legi facute special pentru ei pot impune ceva e si corect sa se intample asa.
Nu trebuie sa verific la asociatie pentru ca stiu sigur la fel ca si doamna notar prin care s-au vandut toate apartamentele si toate boxele!
Am platit la cumparare apartament 3000 taxe notariale la 230000 pret apartament adica 1.3%, iar la boxa 700 la un pret de 5580 pret boxa adica 13%. Nu vi se pare nimic in neregula?
Referitor la onorariu nu ma asteptam sa imi raspunda un notar ca nu este corect sa ceri mai mult de 10% din valoarea contractului. Poate imi veti raspunde ca am fost norocos, ca se putea si mai mult. Macar sa nu fiu afectat, ca nu am incredere in ce a facut si cred ca am platit degeaba.
Am semnalat. Problema este ca dezvoltatorul nu vrea sa lucreze cu alt notariat. Notarita mi-a spus: "Eu nu stiu nimic, vrei sa cumperi boxa sau nu?". Dar va garantez ca s-a adus la cunostinta inca de cateva zile inainte cand mi-au cerut sa aduc eu de la administratie ca nu sunt datorii pe boxa. Eu ca si cumparator, cu aceeasi intrebare atunci cand am spus ca asta cade in sarcina vanzatorului - Vrei sa cumperi boxa? Trageti dumneavoastra concluziile. Chiar am nevoie de acea boxa.
Buna ziua,
Ce se intampla daca intr-un contract de vanzare cumparare un notar introduce un paragraf fals, cu buna stiinta, de exemplu ca nu exista asociatie de locatari. Asociatia exista dar vanzatorul nu este inscris in asociatie. Cum ma influenteaza pe mine ca si cumparator de buna credinta, si care este raspunderea notarului in aceasta situatie?
Vanzatorul (dezvoltatorul) mai are doar boxe in bloc, am cumparat o boxa cu 1250 euro si am platit taxe notariale de 150 euro din care 60 lei intabularea. Este un onorariu corect?
Buna ziua,
Ce se intampla daca intr-un contract de vanzare cumparare un notar introduce un paragraf fals, cu buna stiinta, de exemplu ca nu exista asociatie de locatari. Asociatia exista dar vanzatorul nu este inscris in asociatie. Vanzatorul (dezvoltatorul) mai are doar boxe in bloc, am cumparat o boxa cu 1250 euro si am platit taxe notariale de 150 euro din care 60 lei intabularea. Este un onorariu corect?