avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate chios21

Activitate chios21

Răspuns la discuția Fond reparatii, rulment
Imi cer scuze ...dar la fondul de reparatii am dreptate in ce sens ...ca se pkate stabili o suma fixa in urma AG sau ca trebuie obligatoruu calculat dupa cota parte cum spune legea

Multumesc
Buna ziua , am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta

Fondul reparatii si rulment - in urma unei AG se poate repartiza o suma fixa / apartament ( ex: 100 ron/ap fond reparatii respectiv 100 ron / ap fond rulment ) ???

In legea 230/2007 spune

Fond reparatii - se calculeaza in functie de cota parte

Fond rulment - cel putin egal cu suma corespunzatoare acoperirii propriei contributii lunare.

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Infiintare Asociatie Proprietari
Multumesc pentru raspuns ...efectiv eram putin derutat deoarece aveam majoritatea proprietarilor la alte asociatii, dar aici era o situatie mai nasoala fiind asa multi plecati ...problema este ca sunt oameni care stau de 3-4 luni si vor sa faca cate una alta pe langa bloc si contractele cu furnizorii.

o sa merg atunci pe varianta de 3 intruniri in speranta ca intre timp sa adun si imputerniciri mai multe iar la apartamentele nelocuite voi pune cate o persoana la cheltuieli cotele indivize avandu-le din CF-ul colectiv.

Multumesc
Buna ziua,

Ma confrunt cu o mica problema si as dori sfatul vostru.
Vreau sa infiintez o Asoc. Prop. dar din cei 60 de proprietari foarte multi sunt inca plecati prin tari straine sau nu prea dau pe la apartamente. Cei care s-au mutat deja vor sa infiintam asociatia (la ultima intrunire au fost 12 prop).
Conform legii o asociatie se poate infiinta cu minim 3 proprietari dar in acelasi timp tot in lege spune ca trebuie sa fie 50% + 1 .
Am zis ca mergem pe varianta de convocari : la prima nu se intruneste cvorumul, facem alta intrunire dupa 10 zile, nici la a doua nu se intruneste cvorumul facem si a treia la care majoritatea decide (desi toti sunt deacord din cei mutati)....binenteles cu proces verbal si tabel nominal , ulterior urmand ca cei care se muta in bloc sa faca cerere de aderare in asociatie.
Eu voi incerca sa iau legatura cu majoritatea proprietarilor pentru a obtine imputernicire pentru drept de vot, dar in cazul in care nu reusesc sa iau legatura cu majoritatea pot sa ma duc pe varianta mai sus mentionata (aceea de 3 intruniri dupa care majoritatea prezenta decide) ?

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Martor evaziune fiscala
Multumesc frumos
Buna ziua,
Am o mica problema si sper sa ma puteti ajuta.

In anul 2006 am avut o firma de constructii...eu am fost administrator si am avut si un asociat . Tot in acest an ni s-a spart biroul de unde s-au furat acte si si ce mai era de valoare...a venit politia s-au facut procese verbale ...tot tacamul.
Acum ajung la problema actuala ...am fost chemat in instanta ca si martor la un caz de evaziune fiscala, Legea 87/1994 si Legea 241/2005, unde apar si documente de la firma veche dar dupa ce firma a fost inchisa. (precizez ca firma a intrat ulterior in insolventa care s-a finalizat prin 2007-2008).
Asociatul meu a fost si el chemat anul trecut tot in calitate de martor si mi-a spus ca intradevar sunt cateva facturi de la firma respectiva.

Problema mea mai grava este urmatoarea ...dupa ce a vazut actele mi-a spus ca seama foarte mult scrisul cu al meu ...inclusiv semnatura (cei drept este un foarte simpla ).

Ce este de facut...ma duc la audieri ...nu imi fac probleme ...dar in cazul in care, din cauza scrisului care este foarte asemanator, ce mi se poate intampla mie ...am inteles ca valoarea facturilor este undeva la 10.000 ron

Va multumesc foarte mult