avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond reparatii, rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond reparatii, rulment

Buna ziua , am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta

Fondul reparatii si rulment - in urma unei AG se poate repartiza o suma fixa / apartament ( ex: 100 ron/ap fond reparatii respectiv 100 ron / ap fond rulment ) ???

In legea 230/2007 spune

Fond reparatii - se calculeaza in functie de cota parte

Fond rulment - cel putin egal cu suma corespunzatoare acoperirii propriei contributii lunare.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:12, 4 August 2018
la fondul de reparatii aveti dreptate. Pentru fondul de rulment se pot aplica mai multe formule. In fond, acest fond de rulment este o garantie iar asociatia poate stabili si alte formule decat cea a unei intretineri maxime.
Imi cer scuze ...dar la fondul de reparatii am dreptate in ce sens ...ca se pkate stabili o suma fixa in urma AG sau ca trebuie obligatoruu calculat dupa cota parte cum spune legea

Multumesc
Fondul de rulment se calculeaza conditionat de valoarea intretinerii lunii cu intretinerea ca mai mare respectiv luna de iarna
Fondul de reparatii se dispune de catre reprezentantii asociatiei de proprietari prin repartizare pe cota indiviza respectiv apartamentele cu 1/2 camere trebuie sa constituie fond reparatii in valoare de X lei,cele cu 3 camere in valoare de Y lei,cele cu 4 camere Z lei
Participantii la adunarea generala,pot hotara constituirea fondurilor prin depunere partiala pe o perioada de mai multe luni sau intr-o singura transa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul ad. gen. a prop. să stabilească afară de majorarea ... AdrianaMorosan AdrianaMorosan Are dreptul Ad. Gen. a Prop. să stabilească afară de majorarea fondului de rulment și cuantumul fiecarui ap. de 500 lei la fond? Adică să nu se respecte ... (vezi toată discuția)
Centrala termica si fondul de rulment corinalu corinalu Buna ziua, Sunt proprietar intr-un ap cu 4 camere din ian 2011. Apartamentul pe care il detin are centrala termica din iunie 2011. Am doua nelamuriri: 1 ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment ContSters54646 ContSters54646 Buna ziua! In primul rand multumesc pentru raspunsurile primite pe acest site. Mai am o nelamurire, insa! Fondul de rulment se stabileste in functie de ... (vezi toată discuția)