avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare Asociatie Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare Asociatie Proprietari

Buna ziua,

Ma confrunt cu o mica problema si as dori sfatul vostru.
Vreau sa infiintez o Asoc. Prop. dar din cei 60 de proprietari foarte multi sunt inca plecati prin tari straine sau nu prea dau pe la apartamente. Cei care s-au mutat deja vor sa infiintam asociatia (la ultima intrunire au fost 12 prop).
Conform legii o asociatie se poate infiinta cu minim 3 proprietari dar in acelasi timp tot in lege spune ca trebuie sa fie 50% + 1 .
Am zis ca mergem pe varianta de convocari : la prima nu se intruneste cvorumul, facem alta intrunire dupa 10 zile, nici la a doua nu se intruneste cvorumul facem si a treia la care majoritatea decide (desi toti sunt deacord din cei mutati)....binenteles cu proces verbal si tabel nominal , ulterior urmand ca cei care se muta in bloc sa faca cerere de aderare in asociatie.
Eu voi incerca sa iau legatura cu majoritatea proprietarilor pentru a obtine imputernicire pentru drept de vot, dar in cazul in care nu reusesc sa iau legatura cu majoritatea pot sa ma duc pe varianta mai sus mentionata (aceea de 3 intruniri dupa care majoritatea prezenta decide) ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:37, 17 Mai 2018
Observ ca stiti ce aveti de facut.
Mergeti asa si vedeti cum o sa va descurcati mai departe.
Este un topic pe-aici prin care , in linii mari am explicat pasii care trebuie urmati dupa ce aveti in mana hotararea judecatoriei din localitate privind obtinerea personalitatii juridice pentru noua asociatie : www.avocatnet.ro/forum/discu...
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
Adam Grecu, utilizator
Multumesc pentru raspuns ...efectiv eram putin derutat deoarece aveam majoritatea proprietarilor la alte asociatii, dar aici era o situatie mai nasoala fiind asa multi plecati ...problema este ca sunt oameni care stau de 3-4 luni si vor sa faca cate una alta pe langa bloc si contractele cu furnizorii.

o sa merg atunci pe varianta de 3 intruniri in speranta ca intre timp sa adun si imputerniciri mai multe iar la apartamentele nelocuite voi pune cate o persoana la cheltuieli cotele indivize avandu-le din CF-ul colectiv.

Multumesc
chios21, utilizator
Domnule, incercati sa va infiintati propria asociatie de proprietari.
Va alegeti com. ex, va angajati un administrator. Acesta stie ca la apartamentele nelocuite nu se pune din oficiu 1 persoana, Se trec in evidenta zero persoane si se reparizeaza doar cheltuielile pe cota-parte indiviza.
Daca doriti, mai discutam pe mesaje privat.
Succes!
Adam Grecu, utilizator

chios21 a scris:

Buna ziua,

facem alta intrunire dupa 10 zile, nici la a doua nu se intruneste cvorumul

Conform dispozitii in vigoare la adunarea generala reconvocata nu mai exista conditia cvorumului se voteaza de catre participantii la adunare
Succes !
ynocentta,,
Aici discutam despre AG de constituire a as. prop., adica conform dispozitiilor in vigoare, HG 1588/2007, cap. 2, art. 6, (al. 1-5).
Eu stiu ca se scrie si se citeste ...dispozitiilor in vigoare, nu citim si scriem dispozitii in vigoare. Este adevarat ca depinde si de context, dar dvs. repetati la nesfarsit ...Conform dispozitii in vigoare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte apartamente etelka peti etelka peti am si eu o intrebare ! exista un imobil (bloc) cu trei scari contruit de un italian si care nu a vandut inca toate apartamente ,dar nici nu s-a inscris in ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari mircea9999 mircea9999 As dori sa stiu daca intr-o asociatie de proprietari,salariul Presedintelui,Administratorului,Femeia de serviciu,Instalatorul ,Lumina pe scara se poate plati ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile administratiei locale in relatia cu o asociatie de proprietari? rebela_ikariam rebela_ikariam Buna ziua ! Asociatia de proprietari pe raza caruia domiciliez a avut ceva probleme in 2013, presedintele nemaidorind sa se ocupe de organizare, inmanand ... (vezi toată discuția)