avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Activitate robertinom

Activitate robertinom

Răspuns la discuția Diferenta intre mostenire
certificatul a fost facut in 2016.
Răspuns la discuția Diferenta intre mostenire
In regula, voi cauta un alt notar. O zi buna,
Răspuns la discuția Diferenta intre mostenire
Buna ziua,
Am certificat de mostenitor atat eu cat si celalalt proprietar, cadastru si intabulare.
Si cu toate astea notarul refuza sa faca tranzactia.
Ce e de facut?
Multumesc,
Buna ziua,
Detin un teren in co-proprietate si doresc sa il vindem.
Doamna notar la care am fost mi-a spus ca dansa nu face act de vc pe teren intrucat mostenirea este "de fapt" si nu "de drept".
Care este diferenta si ce pot face pentru a remedia problema?
Multumesc,
Răspuns la discuția Antecontract de vanzare-cumparare
exact asta voiam sa stiu. multumesc pentru informatie.
Răspuns la discuția Antecontract de vanzare-cumparare
Dar se poate si prin contract de vanzare cumparare cu clauza? M-ar interesa deoarece nu am cum sa merg sa obtin toate actele necesare demolarii si ar fi mai simplu daca noul viitor proprietar s-ar ocupa de aceste acte.
Răspuns la discuția Antecontract de vanzare-cumparare
Buna ziua, dar am putea incheia un contract de vanzare cumparare cu clauza? Astfel incat daca cumparatorul nu isi respecta promisiunea de plata a cotei de 50% din valoarea promisa 50% se achita la incheiere restul dupa un termen stabilit ),proprietatea sa ne revina? Multumesc,
Buna ziua, va aduc spre dezbatere urmatoarea situatie. Eu, impreuna cu 2 verioasare detinem un teren intravilan cu constructii, intabulat cu titlu de mostenire in CF. Noi dorim sa vindem acest teren+constructii. Cumparatorul este dispus sa plateasca suma ceruta de noi in urmatoarele conditii : jumatate la semnarea antecontractului si restul dupa obtinerea autorizatiei de demolare de la primarie.
Intrebarea mea este: se poate obtine autorizatia de demolare in baza unui antecontract si daca da ce clauze trebuie sa existe in antecontract astfel incat schimbul proprietatii sa se faca in temeiul legii, iar cumparatorul sa nu se poata razgandii.Multumesc.
Buna ziua,
In anul 1958, bunicii mei au cumparat prin chitanta de mana ingregistrate la notariatul de stat un teren de 400mp in indiviziune, ei nu au fost casatoriti,pe acesta si-au construit o casa.
In anul 1966, bunicul a decedat avand 2 copii.In 1996 moare si bunica, ramanand tatal si matusa mea.
Tatal meu nu s-a casatorit si a avut un singur copil (pe mine),acesta a decedat in 2014.Matusa mea a avut 2 copii si a decedat tot in 2014. In 1996 dupa moartea bunicii tatal si matusa mea au declarat ca bunica era singura proprietara si astfel s-a emis un cert de mostenitor in cota de 1/2 pt fiecare mostenitor.S-a facut succesiunea atat dupa tata cat si dupa matusa mea, noi cei 3 mostenitori ne dorim sa vindem terenul si avem o problema. In certificatul emis in 1996 nu apare trecut si bunicul ca proprietar.Trebuie sa refacem certificatul din 1996, sa il anulam, sa dezbatem in instanta problema bunicului sau putem merge mai departe cu intabulearea. mentionez ca notarul la care s-a facut actul din 1996 a spus ca nu ne poate ajuta intrucat in urma declaratilor celor 2 mostenitori s-a emis acest certificat. Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc