avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta intre mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta intre mostenire

Buna ziua,
Detin un teren in co-proprietate si doresc sa il vindem.
Doamna notar la care am fost mi-a spus ca dansa nu face act de vc pe teren intrucat mostenirea este "de fapt" si nu "de drept".
Care este diferenta si ce pot face pentru a remedia problema?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: robertinom , utilizator 10:08, 9 Iunie 2017
Mostenirea de" fapt" si nu de "drept" inseamna ca nu aveti certificat de mostenitor sa va dovediti calitatea de mostenitor,obtineti certificatul de mostenitor,si apoi vindeti impreuna cu celalalt coproprietar.
In ce baza legala detineti acel teren, ce act aveti ca il detineti?
Buna ziua,
Am certificat de mostenitor atat eu cat si celalalt proprietar, cadastru si intabulare.
Si cu toate astea notarul refuza sa faca tranzactia.
Ce e de facut?
Multumesc,
Daca aveti actele in regula mergeti la alt notar.
Nu exista probleme dar notarul nu vrea sa va faca vanzarea.
In regula, voi cauta un alt notar. O zi buna,

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate elmarian10 elmarian10 Buna seara. Doreasc sa va expun urmatoarea situatie: la decesul parintilor mei am mostenit un teren agricol de 4 hectare impreuna cu cei trei frati ai mei. ... (vezi toată discuția)
Donatie Tgia Tgia Buna seara.Eu si cu mama mea am mostenit 3/4 respectiv 1/4 din casa = teren dupa decesul tatalui.As vrea sa stiu daca pot face o donatie pe partea mea si ce ... (vezi toată discuția)
Vanzarea cotei mostenite dintr-un imobil Smartliv Smartliv Buna ziua. Tatal meu a decedat si am facut succesiunea la un imobil cu sotia supravietuitoare avand eu 37,5% si sotia tatalui 62,5% din acel imobil. Eu vreau ... (vezi toată discuția)