avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta intre mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta intre mostenire

Buna ziua,
Detin un teren in co-proprietate si doresc sa il vindem.
Doamna notar la care am fost mi-a spus ca dansa nu face act de vc pe teren intrucat mostenirea este "de fapt" si nu "de drept".
Care este diferenta si ce pot face pentru a remedia problema?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: robertinom , utilizator 10:08, 9 Iunie 2017
Depinde de cand aveti certificatul de mostenitor, daca il aveti pe Codul civil vechi nu e titlu de proprietate si depinde ce acte aveti in spatele lui. Ar trebui sa fie ok daca aveti si intabularea, dar nu imi e clar excat ce acte aveti. Verificati ce ati depus la intabulare.
certificatul a fost facut in 2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate elmarian10 elmarian10 Buna seara. Doreasc sa va expun urmatoarea situatie: la decesul parintilor mei am mostenit un teren agricol de 4 hectare impreuna cu cei trei frati ai mei. ... (vezi toată discuția)
Donatie Tgia Tgia Buna seara.Eu si cu mama mea am mostenit 3/4 respectiv 1/4 din casa = teren dupa decesul tatalui.As vrea sa stiu daca pot face o donatie pe partea mea si ce ... (vezi toată discuția)
Vanzarea cotei mostenite dintr-un imobil Smartliv Smartliv Buna ziua. Tatal meu a decedat si am facut succesiunea la un imobil cu sotia supravietuitoare avand eu 37,5% si sotia tatalui 62,5% din acel imobil. Eu vreau ... (vezi toată discuția)