Buna ziua,
In anul 1958, bunicii mei au cumparat prin chitanta de mana ingregistrate la notariatul de stat un teren de 400mp in indiviziune, ei nu au fost casatoriti,pe acesta si-au construit o casa.
In anul 1966, bunicul a decedat avand 2 copii.In 1996 moare si bunica, ramanand tatal si matusa mea.
Tatal meu nu s-a casatorit si a avut un singur copil (pe mine),acesta a decedat in 2014.Matusa mea a avut 2 copii si a decedat tot in 2014. In 1996 dupa moartea bunicii tatal si matusa mea au declarat ca bunica era singura proprietara si astfel s-a emis un cert de mostenitor in cota de 1/2 pt fiecare mostenitor.S-a facut succesiunea atat dupa tata cat si dupa matusa mea, noi cei 3 mostenitori ne dorim sa vindem terenul si avem o problema. In certificatul emis in 1996 nu apare trecut si bunicul ca proprietar.Trebuie sa refacem certificatul din 1996, sa il anulam, sa dezbatem in instanta problema bunicului sau putem merge mai departe cu intabulearea. mentionez ca notarul la care s-a facut actul din 1996 a spus ca nu ne poate ajuta intrucat in urma declaratilor celor 2 mostenitori s-a emis acest certificat. Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
Daca sunteti toti trei trecuti in acte, nu vad de ce sa mai reveniti la situatia din 1996. Eu cred ca s-a transmis in mod corect succesiunea. 1/2 catre tata (respectiv acum dvs) si 1/2 matusa (respectiv cei 2 copii ai ei). Nu vad problema. Cred ca puteti vinde toti 3, desigur cu dreptul intabulat.
av. Ileana Schwarz