avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate Miuu13

Activitate Miuu13

Buna ziua,

Daca sotia detine, in urma unui contract de vanzare-cumparare, un autoturism pe care inca nu l-a inmatriculat, acesta poate fi donat catre mine, urmand ca inmatricularea sa o fac direct pe numele meu?
Vă mulțumesc pentru raspuns. Voi reveni cu deznodământul, dacă este cineva interesat.
Este vorba de doua anexe la un contract de servicii, pe care eu le-am considerat confirmări de comanda, cu valoare de maxim 3500 eur total. Nu au ca titlu "act aditional" ci "anexe la contract", conținand și câteva clauze contractuale printre care termen de plata si penalități.
Nu am beneficiat de împuternicire notariala, nici scrisa sau verbala de la administrator.
Voi încerca să aflu care este procedura prin care pot obține o copie a mărturiei pe care am facut-o, urmând a discuta cu un avocat specializat pe drept penal, pentru a vedea dacă este nevoie sa retrag/modific mărturia.
Credeți ca este ok acest demers?
Va multumesc.

Aceste 2 documente sunt singurele de acest gen semnate, exceptand o perioada de câteva luni, în urma cu aprox 3-4 ani când un fost administrator cerea tuturor departamentelor implicate (juridic, manager de proiect, achizitii), doar în baza unei comunicări verbale, sa semneze împreună cu el și imputernicitul legal, pentru responsabilizare.. În practica nu semnez contracte sau acte adiționale.


[ mesaje conexate ]
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns si va rog sa imi mai spuneti daca, in cazul interpretarii mentiunilor din fisa postului ca avand dreptul de a incheia/semna contracte, aceasta poate fi considerata ca fiind "imputernicire".

Pentru semnarea unui contract de catre o persoana care nu este administrator sau imputernicit legal, este de ajuns fisa postului, sau trebuie imputernicire oligatoriu?

Va multumesc pentru amabilitatea de a raspunde.
Buna ziua,

In situatia in care, in instanta am declarat sub juramant faptul ca "nu detin imputernicire pentru a semna contracte/acte aditionale incheiate intre firma la care lucrez si terti" (ceea ce este adevarat), insa ulterior s-a solicitat fisa postului, unde dupa marturie am vazut faptul ca este mentionat la "responsbilitati si sarcini aferente", printre altele, faptul ca pot "stabili contacte si incheia contracte de colaborare cu furnizori", se poate considera marturie mincinoasa?

Din ce am inteles de la HR, stabilirea de contacte si incheierea contractelor (ce este mentionat in fisa postului) se refera la negocierea si intermedierea finalizarii contractelor, insa din cauza formularii neclare, pot avea probleme, avand in vedere si marturia din Instanta?

Dreptul de a semna contracte de colaborare cu furnizorii este dat obligatoriu prin intermediul unei Imputerniciri, indifferent de ce este mentionat in Fisa Postului?

Am facut acea marturie in contextul unui process pentru recuperarea unor penalitati calculate in baza unor documente semnate de mine fara Imputernicire, fara sa imi amintesc de ceea ce scrie in fisa postului cu privire la acest subiect.

Mentionez ca nu semnez contracte sau acte aditionale in practica, iar Fisa Postului este din 2012.
Din cate am inteles anul trecut a fost modificata si procedura de semnare a contractelor, fiind necesare 2 semnaturi (reprezentanti legali plus administrator; nu sunt nici unul, nici altul).

Va multumesc.
Mulțumesc pentru răspuns.
În situația în care furnizorul a facturat penalități de întârziere la plata, calculare în baza acestei anexe semnată de un reprezentant al beneficiarului care nu este reprezentant legal, beneficiarul refuza sa le achite, se ajunge la proces, iar reprezentantul semnatar este chemat în instanță, in calitate de martor, ce se poate întâmpla ?

Mulțumesc.
Buna ziua,
Ce se poate intampla in situatia in care o anexa la un contract se semneaza de catre o alta persoana, cu exceptia imputernicitului legal?
Acea anexa are valoare juridica? Daca in cuprinsul acesteia se prevad penalitati de intarziere la plata, acestea sunt aplicabile?
Ce se intampla daca aceste penalitati nu sunt recunoscute de catre firma asupra careia s-au aplicat?
Ce I se poate intampla persoanei care a semnat fara cunostinta acea anexa, considerand ca este o confirmare de comanda?
Bună seara. Mulțumesc pentru răspuns. Nu contest beneficiile asociației însă este corect și legal ca agenția imobiliara sa impună asociației sa accepte drumul de servitute? în situația în care primăria nu accepta donația acestuia, atunci asociația trebuie sa administreze acest drum din fondurile locatarilor?
Buna ziua,

Urmare a semnarii unui antecontract pentru cumpararea unui apartament in constructie, intr-un complex rezidential nou, nelocuit, mi-au fost impuse cote-parte aferente partilor dependintelor, comune ale imobilului, cota parte aferenta apartamentului din conta parte de 4,93%, cu numarul cadastral aferent. Aici nu este inclus drumul de servitute.

In acest moment, aproape de finalizarea constructiei, incearca sa se forteze acceptarea de catre viitorii proprietari, a infiintarii unei asociatii de locatari care este obligata sa accepte primirea drumului de servitute prin orice mijloc (inclusiv donatie), si sa suporte toate costurile de intretinere, manageriere a drumului respectiv.

Acest drum de servitute nu se doneaza primariei, fiind in administratia acesteia?

Are dezvoltatorul dreptul de a ne obliga sa semnam acest regulament/acord?

Multumesc.