avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Donatie autoturism neinmatriculat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Donatie autoturism neinmatriculat

Buna ziua,

Daca sotia detine, in urma unui contract de vanzare-cumparare, un autoturism pe care inca nu l-a inmatriculat, acesta poate fi donat catre mine, urmand ca inmatricularea sa o fac direct pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:54, 28 Ianuarie 2020
Atat timp cat sitia nu a parcurs procedura de inmatriculare bun mobil,la autoritati=autoritatea fiscala si SPR evidenta auto nu este consemnat ca sotia este proprietaruil vehiculului
vanzatorul/donatorul la intocmirea documentelor de tranzactionare drept de proprietate bun mobil detine obligatia legala sa prezinte documentele care atesta calitatea de proprietar asupra bunului pe care intelege sa il instarineze in cazul dv sa il doneze
In cazul transmiterii drptului de proprietate bunuri,vanzatorul/donatorul trebuie sa probeze cu documente calitatea de proprietar asupra bunului,or in speta dv in documentele vehiculului sotia dv nu este mentionata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto fara contract de vanzare aares13 aares13 Buna ziua, Am efectuat vanzarea unui autoturism prin intermediul unui prieten, care nu a luat de la cumparator nici o data de contact (nume, adresa, nr. ... (vezi toată discuția)
Radiere auto LidiaStoicu LidiaStoicu Imi puteti da un exemplu de cerere pentru radierea unui autoturism din circulatie? Am vandut acum 4 ani un autoturism,am facut contract,actele originale le-am ... (vezi toată discuția)
Radiere auto Petrut N Petrut N Buna ziua, As dori sa radiez un autoturism dar problema este ca l-am instrainat fara a face act de vanzare/cumparare unui prieten, urmand sa facem actele ... (vezi toată discuția)