avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Activitate costin02345

Activitate costin02345

Răspuns la discuția calcul punctaj pensie
Multumesc
1)Veniturile au fost realizate in aprilie 2016 (salariu + bonus), iunie 2017 (salariu + salarii compensatorii).
Răspuns la discuția calcul punctaj pensie
Multumesc d-nu Ion.
Poate ma ajuta cineva cu un raspuns la intrebarile 1 si 2.
Buna seara,
Va rog un raspuns la intrebarile mele:
1)La calculul punctajului de pensie se iau in considerare bonusurile (acordat si insumat cu salariul pentru o anumita luna) si salariile compensatorii (acordate toate si insumate cu salariul unei luni) pentru care s-au platit contributii?
2) Cum se calculeaza punctajul pentru perioada de somaj (Indemnizatia de somaj poate fi asimilata cu un venit net, nu brut).
3) Pentru perioadele de grupa, ex. 2, se acorda la punctaj un bonus de 25%. Cum se acorda acesta, la fiecare punctaj obtinut pentru fiecare luna de grupa sau la punctajul pentru fiecare an de grupa?
Multumesc
Răspuns la discuția pensie anticipata partiala
Multumesc mult pentru raspuns.
Sa inteleg ca rationamentul meu a fost bun.
Am uitat sa va intreb ca, in 2010 am avut suspendat CIM cu art. 52 d, in 3 luni (15 zile pe luna platit cu 85%). Aceasta perioada se scade din vechimea totala?
Buna ziua,
Vreau sa ies la pensie anticipat si am o nelamurire.
Am varsta de 60 ani si 3 luni, o vechime de 38 de ani si ani de grupa a
II-a (reducere 4 ani si 6 luni din varsta standard de pensionare).
Intrebarea mea este: la calculul stagiului de cotizare total care se ia in considerare pentru stabilirea procentului de penalizare, se iau si anii de grupa ?, ex. 38 + 4,5 = 42,5 ani.
Cele 6 luni (lipsa din vechimea de 43 de ani la care se iese la pensie fara penalizare) rezultate se inmultesc cu 0,15% si se obtine procentul de penalizare care se aplica la pensia calculata pentru limita de varsta.
Astept un raspuns si va multumesc anticipat.
Pentru o autorizatie de desfiintare imobil din 15.07.2015 mi-a sosit o somatie de plata(23.04.2018) de la ISC PH (dupa ce am facut intre timp si receptia c-tiei noi, 11.07.2017) in cota 0,7%, care nu am stiut ca trebuie platita, cu toate ca s-a facut proces verbal de receptie la Primaria Ploiesti (13.08.2015). Valoarea de 0.1% am platit odata cu anuntul inceperii lucrarilor.
In autorizatia de desfiintare este trecuta printre altele "lucrari in valoare de: 119573,52 lei". Aceasta este valoarea de impunere a c-tiei demolate.
In legea 10/1995 art. 40, scrie de 0,7% din valoarea cheltuielilor pentru executarea c-tiilor (in cazul meu desfiintare).
Acum ISC-ul in urma somatiei vor sa platesc o suma de 834,.1 lei x 2 = 1668,2 lei (suma ce include si penalizari) sau sa treaca Primaria (dar ei spun ca nu pot face) in procesul de receptie pentru demolare suma corecta si voi fi taxat la aceasta suma.
Daca eu am facut aceasta operatie de desfiintare in regie proprie (m-a costat in jur de 5000 lei) ei vor sa ma taxeze la valoarea de impunere din autorizatie.
Pentru constructia noua executata pe aceeasi locatie valoarea lucrarilor regularizata, este de 194300 lei (cu care sunt de acord) si am platit toate taxele catre ISC.
Intrebarea mea: ce pot face sa nu platesc taxa invocata la valoarea de impunere (care este imensa pt. o desfiintare) si sa platesc la valoarea reala a lucrarii ? Pot face declaratie pe propria raspundere sau sa vin cu un deviz estimativ facut de arhitectul care a elaborat documentatia ?
Va astept cu un raspuns si va multumesc anticipat.
Va stau la dispozitie pentru eventuale lamuriri.

Răspuns la discuția Cand pot iesi la pensie
Multumesc mult pentru raspuns.
Inteleg ca pot iesi la pensie la varsta de 60 ani si 6 luni.
Astept un raspuns si de la d-ul consilier juridic "freeelis" (daca doreste).
Răspuns la discuția Cand pot iesi la pensie
-data nasterii: 08.08.1958;
-armata: oct.1978 - feb.1980; (1 an si 4 luni)
-vechime in munca sau stagiul de cotizare: 36 ani si 2 luni (incepand cu 11.11.1980 - pana in prezent).
Va multumesc anticipat.
Va rog puteti sa-mi spuneti la ce varsta pot iesi la pensie.
Am grupa de munca dupa cum urmeaza:
-11.11.1980 - 01.09.1986 - gr. II 100%;
-01.09.1986 - 31.03.2001 - gr. II 75%;
-01.04.2001 - 31.03.2006 - conditii deosebite.
Mentionez ca lucrez in continuare.
In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat.