Firma infiintata cu capital + cheltuieli exclusiv apartinand unuia dintre asociati, fara ca acesta sa se ocupe de firma, iar al doilea asociat, este cel care se ocupa de firma si face munca aferenta. Conditii stabilite de la inceput.
Care ar fi procentajul corect de "impartire" a profitului?
Multumesc.
Mi-as dori sa stiu ce pasi sunt de urmat pentru schimbarea administratorului-asociat unic cu un altul(aceeasi titulatura) si in acelasi timp o majorare de capital, de la 200 de lei(capitalul actual) la 10.000 de euro, spre exemplu, odata cu schimbarea mai sus mentionata.
De asemenea, firma are doar sediu social acum, infiintarea unui punct de lucru intr-un spatiu inchiriat, ce presupune?
Multumesc. Seara frumoasa!
Așadar, ce ar trebui să fac? :) Să-l vând efectiv către ei? Sau care ar fi soluția ca imobilul sa nu fie atins de bancă, asta in conditii extreme repet, pt ca n-ar trebui sa ajung in situatia respectiva, dar prefer sa incerc un management al riscului cu o atitudine pesimista. Multumesc.
Bună ziua.
1. Am un apartament pe nume, iar contractul de vânzare-cumpărare a fost întocmit cu clauze de uzufruct, din partea parinților. În cazul extrem în care eu am o firmă, accesez o finanțare la bancă, chiar dacă bunul nu va fi ipotecat, în cazul în care lucrurile nu merg bine cu firma, banca va putea sa-mi ia apartamentul?
2. Dacă până să accesez finanțarea, dau apartamentul inapoi catre parinti, prin donatie, ma eliberez de orice drept asupra bunului imobil? Sau este necesar contract de vanzare-cumparare?
3, Dacă aveți eventual o altă sugestie, primesc cu interes si apreciere, raspunsurile dvs.
Multumesc. Săptămână excelentă!
Buna seara!
Ipoteza:
Firma infiintata pe numele meu in calitate de asociat unic si administrator, capital social asigurat integral de un asociat care nu apare in acte nicaieri. Lucram impreuna in urmatorul an cel putin, activitate legala, plan de afaceri bine pus la punct, ne dorim sa actionam curat si corect, in vederea accesarii unei finantari din partea bancii anul viitor. Eu ca asociat unic si administrator, ce riscuri imi asum in cazul in care lucrurile merg prost? Nu ma pricep aaproape deloc la partea financiar/contabila, proceduri sau legislatie. In afaceri stiu ca oricat de bine intentionat ai fi, pot aparea tot soiul de divergente care pot schimba cursul lucrurilor.
Inca un detaliu. Una dintre bancile cu care am discutat, a mentionat faptul ca daca proprietarul afacerii, in momentul accesarii finantarii detine un bun imobil, da bine la scoring, dar bunul nu va fi ipotecat. Asta inseamna, in conditii extreme, ca nu exista pericolul ca banca sa-mi ia imobilul respectiv sau lucrurile nu stau chiar asa?
Multumesc. Astept cu interes un raspuns.
Seara linistita.