avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act proprietate cu sau fara uzufruct.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act proprietate cu sau fara uzufruct.

Bună ziua.

1. Am un apartament pe nume, iar contractul de vânzare-cumpărare a fost întocmit cu clauze de uzufruct, din partea parinților. În cazul extrem în care eu am o firmă, accesez o finanțare la bancă, chiar dacă bunul nu va fi ipotecat, în cazul în care lucrurile nu merg bine cu firma, banca va putea sa-mi ia apartamentul?
2. Dacă până să accesez finanțarea, dau apartamentul inapoi catre parinti, prin donatie, ma eliberez de orice drept asupra bunului imobil? Sau este necesar contract de vanzare-cumparare?
3, Dacă aveți eventual o altă sugestie, primesc cu interes si apreciere, raspunsurile dvs.
Multumesc. Săptămână excelentă!
Cel mai recent răspuns: trancenergised , utilizator 12:41, 7 Februarie 2017
Nuda proprietate poate fi urmarita, in vederea executarii silite.

Instrainarea este dificila, totusi, avand in vedere dreptul de uzufruct viager, al parintilor dumneavoastra.
Așadar, ce ar trebui să fac? :) Să-l vând efectiv către ei? Sau care ar fi soluția ca imobilul sa nu fie atins de bancă, asta in conditii extreme repet, pt ca n-ar trebui sa ajung in situatia respectiva, dar prefer sa incerc un management al riscului cu o atitudine pesimista. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c pe nume copil major MoP MoP Buna ziua. Dorim sa achizitionam o casa direct pe numele copilului major. Putem face acest lucru stipuland in contract uzufruct\\/ habitat viager (nu ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde, ipoteca un imobil cu nuda proprietate?! Arsys Arsys Buna, Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si \\"Noi,vanzatorii, declaram ca ... (vezi toată discuția)
Sarcini pe cf hanibal hanibal Daca pe un CF al unui apartament este notat la sarcini un uzufruct viager, iar nudul proprietar doreste sa ipotecheze acest aparatament este obligatoriu ... (vezi toată discuția)