gi-jane2 a scris:
da, eu cred ca e o solutie buna si sa va zic de ce din punctul meu de vedere
1)ca va avea un nume de barbat in certificat, nu inseamna ca va avea tata.
2) daca nu vrea sa il recunoasca, trebuie sa cereti dvs stabilirea paternitatii- asta costa. Veti recupera ce-i drept, costurile sub forma cheltuielilor de judecata, dar veti recupera in timp.
3) nu va garanteaza nimeni ca veti obtine mai mult de 500 de lei pensie. Pensia se raporteaza la salariul de baza, constant, nu la toti banii primiti in mana.
4) in acest moment hotarati singura pt copil.. la ce gradinita merge, unde mergeti in vacante si cat si cand..nu aveti nevoie de acordul tatalui.. si acordul asta.. cat de binevoitor e omul, costa la notar autentificarea unuia.
5) copilul e adoptabil.. daca veti cunoaste pe cineva si in timp se creeaza o legatura intre persoana si copil, poate fi adoptat mai usor de acea persoana, decat daca ati depinde de acordul tatalui biologic.
6) daca veti dori pe viitor sa intreprindeti o actiune de stabilirea paternitatii, actiunea e imprescriptibila in numele copilului, asa ca puteti sa faceti asta oricand.
Actiunea poate fi demarata si de copil, cand se va mari, chiar daca tatal decedeaza intre timp..
Ce vreau sa va zic de fapt e ca nu trebuie sa va grabiti si sa fortati lucrurile.
Poate in timp, tatal va dori sa il recunoasca.. si poate face asta oricand. Cand va dori sa il recunoasca, pot avea si o relatie, nu reusiti nimic fortand lucrurile, mai ales ca e dispus sa plateasca acei 500 de lei, care trebuie sa va zic, nu e o suma mica, statistic vorbind.
Multumesc. In sfarsit am primit un raspuns scurt si la obiect. As dori sa te mai intreb ceva:surventiile primite de la stat sau venitul provenit din chirii sau vanzarea de animale si produse din gospodarie se considera si ele venituri si se calculeaza la cei 1/4?