avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters421076

Activitate ContSters421076

Discuție Constructie
Buna ziua.as dori sa intreb ce e acela cadastru.de unde se obtine?titlul de proprietate e acelasi lucru?
Nu am rezolvat problema cu vecinii.au tot indreptat gardul cam jumatate de metru au intrat in curtea mea.acum a venit sa mi spuna ca vrea sa si construiasca inca o camera la casa si ca trebuie neaparat sa aiba trei metri.bineinteles ca trebuie sa intre in curtea mea....eu nu vreau sa vand.el nu renunta la camera lui.puteti sa mi spuneti ce e de facut?mai mentionez ca si in cealalta parte a casei au facut la fel.au luat santul...drumul s a ingustat...vecinii au chemat politia si pe cineva de la primarie...s a plans ca deja a construit...ce sa faca sa darame?asa ca ceilalti vecini au renuntat si el a ramas cu jumatate de metru de teren care nu i apartine si vecinuii cu chinul intrari cu dificultate...nu mi se pare corect deloc.ce solutie exista?curtea noastra avem titlu de prorietate pe numele tatalui meu decedat si nu am facut succesiunea.ma puteti ajuta?multumesc anticipat.
Am uitat sa specific faptul ca gardul e pe un damb si vrea sa sape in damb pentru fundatie.nu exista o lege care spune clar daca e nevoie de un anumit spatiu intre casa lui si gardul meu?
gi-jane2 a scris:

da, eu cred ca e o solutie buna si sa va zic de ce din punctul meu de vedere
1)ca va avea un nume de barbat in certificat, nu inseamna ca va avea tata.
2) daca nu vrea sa il recunoasca, trebuie sa cereti dvs stabilirea paternitatii- asta costa. Veti recupera ce-i drept, costurile sub forma cheltuielilor de judecata, dar veti recupera in timp.
3) nu va garanteaza nimeni ca veti obtine mai mult de 500 de lei pensie. Pensia se raporteaza la salariul de baza, constant, nu la toti banii primiti in mana.
4) in acest moment hotarati singura pt copil.. la ce gradinita merge, unde mergeti in vacante si cat si cand..nu aveti nevoie de acordul tatalui.. si acordul asta.. cat de binevoitor e omul, costa la notar autentificarea unuia.
5) copilul e adoptabil.. daca veti cunoaste pe cineva si in timp se creeaza o legatura intre persoana si copil, poate fi adoptat mai usor de acea persoana, decat daca ati depinde de acordul tatalui biologic.
6) daca veti dori pe viitor sa intreprindeti o actiune de stabilirea paternitatii, actiunea e imprescriptibila in numele copilului, asa ca puteti sa faceti asta oricand.
Actiunea poate fi demarata si de copil, cand se va mari, chiar daca tatal decedeaza intre timp..
Ce vreau sa va zic de fapt e ca nu trebuie sa va grabiti si sa fortati lucrurile.
Poate in timp, tatal va dori sa il recunoasca.. si poate face asta oricand. Cand va dori sa il recunoasca, pot avea si o relatie, nu reusiti nimic fortand lucrurile, mai ales ca e dispus sa plateasca acei 500 de lei, care trebuie sa va zic, nu e o suma mica, statistic vorbind.

Multumesc. In sfarsit am primit un raspuns scurt si la obiect. As dori sa te mai intreb ceva:surventiile primite de la stat sau venitul provenit din chirii sau vanzarea de animale si produse din gospodarie se considera si ele venituri si se calculeaza la cei 1/4?
cum nu conteaza?si copilul practit tot fara tata a ramas si cu bani mult mai putini chiar credeti ca asta e solutia?
in primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru raspunsuri.se pare ca mi au fost de folos pana acum.poate intr un final ii obtin copilului meu dreptul pe care ar fi trebuit sa l aiba inca din prima clipa de viata fara procese,mascarede si complicatii.sa vedeti:i am povestit despre despagubiri.a avut un efect:acum zice ca vrea sa i plateasca copilului 500 de ron pe luna,dar nu stie daca il trece pe numele lui deoarece ar trebui sa dea explicatii la angajator respectiv MAI cum ca de de nu l a declarat la servici pana acum.e real asa ceva?ma gandesc ca s o fi referit la scutirea aceea de impozit...nu stiu a zis ca nici el nu stie ca asa i a spus seful lui....daca copilul e in intretinere la mine ce treaba are el?de altfel te obliga cineva sa l declari pentru impozit sau la servici, nu e doar daca vrei?stie cineva la ce se refera?
daca nu o sa plateasca pensie alimentara din urma atunci m am gandit sa cer daune asa cum spunea cineva insumand exact cat ar fi trebuit sa plateaca de cand s a nascut bebe.e posibil?cum spuneam lucreaza in cadrul ministerului de interne si as vrea sa mi spuna cineva concret:stiti ca ei au salarii relativ mici urcate de diverse sporuri si prime.astea or sa se ia in considerare la calcul?
Răspuns la discuția vecinii
gardul e acolo de vreo 100 de ani.nu glumesc.noii vecini au cumparat acumasadar ice e de inteles?ei isi tot indreapta gardul si intra cate un pic...cum am spus e un razor si tot aluneca.la ceilalti vecini au intrat metri deja.la noi nu au putut mai mult deoarece avem copacii.insa s au urcat aproape pe ei....intrebam in legatura cu razoarele daca apartin celui care e mai la deal.intreb fiindca atunci cand au inceput sa se dea surventiile pe pamanturi tot asa niste oameni se certau cu privire la teren si imi amintesc ca omul care se ocupa de dosare a spus unuia ca razorul= asa prevede nu stiu ce lege= apartine celui din deal.de altfel gardul era sub razor doar ca parintii mei si vechi proprietari au hotarat sa l mute deasupra deoarece aveam mereu probleme cu animalele carora le era usor sa treaca dincolo.am vazut ca cineva spune ceva despre cadastru.eu nu stiu ce inseamna asta ca e prima oara cand am de a face cu asa ceva.avem titlu de proprietate pe curtea in care se afla si casa.e cumparat de la primarie locul de parintii mei.acum au zis ca ei vor sa construiasaca o camera care e musai sa aiba trei metri si care o sa vina exact pana in gard si ca vor trebui sa intre vreo 10 cm ca nu le incape izolatia....imi vine sa rad insa cred ca astia cauta motive de scandal.doar au curte suficienta unde sa si construiasca tot ce vor, dar ei doresc neaparat in partea asta care da in gard...ce pot sa fac?ca nu cred ca imi convine nici sa se bage in curtea mea si nici sa ne certam mereu penrtu ca aluneca terenul.
Discuție vecinii
buna ziua.am un vecin care isi tot indreapta gardul in fiecare an cu cate 10 cm in curtea mea......pe motiv sa arate gardul frumos....prima data m am facut ca nu vad ca am zis na fie...insa gardul e pe un damb care logic ca tot aluneca si tot stramb si tot de indreptat o sa l indrepte...nu mi se pare corect.vreau sa intreb ce pot face in aste conditii si totodata poate stie cineva mai bine legea,damburile nu apartin intotdeauna celui care e la deal?intreb ca auzisem undeva dar as vrea sa fiu sigur inainte sa i atrag atentia vecinului asupra acestui fapt.nu vreau sa fac vreo gafa.

multumesc
Dapix a scris:

Nu poate fi obligat sa se prezinte. Dar procesul merge înainte, nu stați după el, grăbiți-vă`!
Instanța va stabili paternitatea și-l va obliga la pensie de întreținere.

dar cum stabileste daca el nu e prezent?nu trebuie nu stiu ce probe si de la el si de la copil?
0753 a scris:

multumesc doamna avocat.poate imi explicati putin si ce inseamna cheltuieli pentru leuzie si alte despagubiri .stiu ca ar trebui sa vorbesc cu un avocat insa acum nu imi permit sa platesc unul asa ca apelez la bunavointa dumneavoastra

tocmai ce a spus ca pleaca la nu stiu ce curs si ca nu se va prezenta astea sase luni nicaieri....nu l obliga legea cumva?asa merge?nu vrea nu se prezinta?pana cand?