avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere copil nerecunoscut de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere copil nerecunoscut de tata

buna ziua.am un copil de un an nerecunoscut de tata.vreau sa l dau in judecata pentru pensie alimentara.pot sa primesc din urma de la data cand s a nascut copilul?ca eu asa am inteles din lege doar ca aici din ce am citit la alti utilizatori care au intrebat am inteles ca nu.apoi va trebui sa schimb si numele copilului si toate actele care le are?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:41, 1 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În situația ta am fost și eu. Dar nu am primit niciun ban de când am născut copilul, ci de când am băgat în instanță acțiunea de chemare în judecată a tatălui copilului meu. Și să nu-ți imaginezi că va fi simplu. Ca să ajungi ca copilul tău să fie recunoscut de tatăl lui și ca să-i plătească și o pensie alimentară copilului, e o întreagă procedură de făcut. Sunt pași mulți pe care trebuie să îi parcurgi atentă și cu multă răbdare (pentru că durează). Probele cu martori, înscrisuri și cea mai importantă probă, este TESTUL DE PATERNITATE! Fără această probă, n-ai nicio șansă să câștigi un proces de recunoaștere a copilului și pentru o pensie alimentară de la tatăl lui.
Și încă ceva, să știi că la mine acest proces a durat 5 ani. Și l-am câștigat. M-am dus la starea civilă cu hotarârea de judecată definitivă și irevocabilă, am schimbat certificatul copilului de naștere (în care copilul să-i poarte numele tatălui), am mers la un executor și am obținut o poprire pe salariul fostului meu concubin și mi-a plătit de când am deschis acțiunea de chemare în judecată. Adică de când fiul meu avea 10 luni.
Succes!
ContSters160566, utilizator
cum sa fie atat de complicat?de ce a durat atat?cinci ani?
si in timpul asta el nu face decat sa si vada de propria lui viata fericit si liber de obligatii?pai e corect asa?asa spune legea?ca mie mi a parut destul de simplu....si apoi credeam ca faci testul si totul e clar nu?si atunci cat ajunge sa coste si cine plateste cheltuielile?

ContSters421076, utilizator
Eu nu aveam banii necesari pentru acel test. Și se tot amânau procesele din varii motive. Ba că nu avea el la dosar nu știu ce act, ba că nu era și el prezent pentru interogatoriu, ba că a făcut recurs la hotărârea de judecată și tot așa...! Am trecut printr-o perioadă cruntă atunci... abia reușeam să-mi plătesc chiria. Dumnezeu știe cum am reușit?! Dar am reușit. Prin multă muncă și ambiție.
ma bucur pentru tine.merita nu?dar testul nu se face gratuit la iml?
În niciun caz! :)) Totul costă. Nimic n-a fost gratis. Ce este drept, mi-am recuperat banii dați pe test și pe alte cheltuieli, de la tatăl copilului.

Alte discuții în legătură

Cerere de recunoastere a copilului szidonia23 szidonia23 buna ziua.am trait in concubinaj cu cineva,am ramas gravida.la inceput totul a fost bine.insa tatal copilului a plecat in alta tara iar acum refuza orice ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil AIRDD AIRDD Buna ziua! Am fost logodita cu un barbat. Ne-am despartit si eu am ramas insarcinata si am nascut un copil. A refuzat recunoasterea lui si l-am inregistrat ... (vezi toată discuția)
Paternitate ameliepr ameliepr Buna ziua. Am un bebe de 9 luni. Nu sunt casatorita, iar tatal copilului nu a venit sa il recunoasca. Initial luasem hotararea de a nu-l da in judecata si de a ... (vezi toată discuția)