avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere copil

Buna ziua! Am fost logodita cu un barbat. Ne-am despartit si eu am ramas insarcinata si am nascut un copil. A refuzat recunoasterea lui si l-am inregistrat doar pe numele meu fara tata. Acum tatal ar vrea sa isi recunoasca copilul si spune ca vrea sa facem testul de paternitate si sa initieze el actiunea si sa plateasca testul. Mentionez ca ne-am despartit cand eu eram in luna a patra de sarcina, iar acum copilul are 3 luni. Nu s-a interesat de mine, nu a vrut sa vina sa vada copilul si am suportat integral toate cheltuielile copilului si ale mele legate de sarcina incepand din luna a patra. Tatal are profesie liberala si venit net de cca 1000 lei/luna rezultat din declaratia unica.
Cat ar fi pensia alimentara minimala darorata copilului?
Pe ce cale il poate recunoaste acum?
Pot cere custodie unica avand in vedere neimplicarea lui?
Daca eu decedez cat e minor si e recunoscut de tata poate dispune de bunurile mele avand in vedere faptul ca drepturile copilului pe bunurile mele le va avea cand implineste 18 ani?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
AIRDD, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 09:58, 15 Iunie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

1. Suma minimă pentru pensia de întreținere e (potrivit calculatorului de pe legeaz.net) 340 de lei.
2. Îl poate recunoaște printr-o simplă declarație de recunoaștere a paternității la Starea civilă unde e înregistrată nașterea sau la un notar.
3. Puteți cere, dar nu veți obține. Faptul că vrea să-l recunoască nu înseamnă neimplicare, dimpotrivă.
4. Ar avea doar drept de administrare, pentru orice ar vrea să facă în plus (de ex. să vândă) i-ar trebui aviz de înstrăinare de la Autoritatea tutelară, și nu numai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt gravida in 8 luni si as dori sa ma informez asupra ... Octombrie0 Octombrie0 Buna ziua, Sunt gravida in 8 luni si as dori sa ma informez asupra drepturilor mele legat de un copil conceput in afara casatoriei. As dori sa aflu cateva ... (vezi toată discuția)
Paternitate va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat d-alex d-alex Buna ziua! Am inteles ca tatal unui copil din afara casatoriei poate fi obligat in instanta sa recunoasca copilul doar daca actiunea a fost depusa pana la ... (vezi toată discuția)