avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere de recunoastere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere de recunoastere a copilului

buna ziua.am trait in concubinaj cu cineva,am ramas gravida.la inceput totul a fost bine.insa tatal copilului a plecat in alta tara iar acum refuza orice contact cu mine.refuza sa stie de copil.nu vrea sa il recunoasca.urmeaza sa nasc in martie.tatal va veni in tara prin iunie.in cazul in care tatal in continuare nu vrea copilul,chemandu-l in instanta pot sa ii cer sa recunoasca copilul in urma unui test adn ce dovedeste ca e si al lui si sa plateasca pensia alimentara? tatal copilului mi-a trimis declaratie in scris ca nu vrea sa stie nimic de copil si ca degeaba il chem in instanta ca nu se va prezenta.cum pot sa fac sa faca testul adn si ca copilul sa ii poarta numele urmand sa plateasca si pensia alimentara?el refuzand orice contact.se poate face ceva?daca il dau in judecata,el a zis clar ca nu se va prezenta ca nu ii pasa.eu ce pot sa fac? va rog frumos raspundeti-mi.va multumesc anticipat
Cred ca ar trebui sa fiti mai practica.. aveti ce sa ii luati? Omul munceste, are bunuri ?
Problema e ca procesul va costa si daca devine tata si nu ii va pasa, mai rau va incurcati si nu va e de ajutor deloc.
munceste atat in strainatate,cat si pe perioda in care se afla in tara,in general vara.dispune si de bunuri comune cu membrii familiei lui.
stiu ca procesul va fi costisitor,dar vreau ca sa isi asume responsabilitatile pt copil.atat testul adn cat si numele lui si pensia alimentara.
el mai are un copil pe numele lui pentru care isi asuma responsabilitatile.
daca il chem in instanta,cum pot sa fac sa faca testul adn si sa aibe copilul tata?el refuzand categoric acest lucru.exista vre-o lege ce sa ma ajute?ce sa-mi fie de folos?

Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cum munceste ? In strainatate unde nu stiti ce si unde si in tara la negru ?
Nu stiu daca renteaza pt 200 de lei pensie sa cheltuiti cu procesul de stabilire a paternitatii, ca apoi sa va judecati si pt locuinta copilului, autoritate parinteasca , sa depindeti de el sa va dea acordul pt ce doriti sa faceti in legatura cu copilul.
Mai asteptati, poate veti cunoaste pe cineva care va va ubi si pe dvs si pe copil si va dori sa il adopte, nu va putea din cauza tatalui biologic.
Poate dupa ce nasteti, tatal va dori sa il recunoasca de bunavoie, mai asteptati.
Si de-o fi sa nu il recunoasca de bunavoie, decat sa aiba copilul tata ce nu il doreste, mai bine deloc.
in strainatate stiu in ce tara oras munceste..dar ce din pacate nu...iar in Romania munceste cu acte in regula..stiu si locul si jobul.
iar ca tatal biologic sa il recunoasca de bunavoie..e imposibil.mi-a scris clar de nenumarate ori ca nu il vrea..nu vrea nici sa auda de el.
iar eu totusi vreau ca copilul sa aibe tata..mi-e frica sa nu aibe de suferit in viitor..sau peste ani sa ma cheme tatal biologic in instanta..de aceea vreau eu sa il chem pentru a evita orice neplacere in viitor.
iar locuinta copilului va fi la mine..el nedorind copilul nu o sa il vrea langa el niciodata
trebuie sa faceti actiune insa trebuie sa stiti unde sa-l citati. judecarea se poate face si in lipsa.restul va ava spune avocatul dvs. la cazul in speta

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate / pensie alimentara situatia este urmatoarea> astept un bb. tatal biologic, fostul prieten, nu vrea sa recunoasca copilul. nu stiu cum se procedeaza. la momentul nasterii ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensie de întreținere de la un tată care nu și-a recunoscut copilul? Mirabela15 Mirabela15 Buna as dori sa intreb si eu in legatura cu pensia alimentara pt bebe.Daca e trecut pe numele meu in certificat si tatal nu a vrut sa il recunoasca ce e de ... (vezi toată discuția)