avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere de recunoastere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere de recunoastere a copilului

buna ziua.am trait in concubinaj cu cineva,am ramas gravida.la inceput totul a fost bine.insa tatal copilului a plecat in alta tara iar acum refuza orice contact cu mine.refuza sa stie de copil.nu vrea sa il recunoasca.urmeaza sa nasc in martie.tatal va veni in tara prin iunie.in cazul in care tatal in continuare nu vrea copilul,chemandu-l in instanta pot sa ii cer sa recunoasca copilul in urma unui test adn ce dovedeste ca e si al lui si sa plateasca pensia alimentara? tatal copilului mi-a trimis declaratie in scris ca nu vrea sa stie nimic de copil si ca degeaba il chem in instanta ca nu se va prezenta.cum pot sa fac sa faca testul adn si ca copilul sa ii poarta numele urmand sa plateasca si pensia alimentara?el refuzand orice contact.se poate face ceva?daca il dau in judecata,el a zis clar ca nu se va prezenta ca nu ii pasa.eu ce pot sa fac? va rog frumos raspundeti-mi.va multumesc anticipat
Eu am avut tata de-al doilea si am crescut mai bine dacat daca eram crescut de tata-l biologic.
O sa gasiti si dumneavoastara un sot iubitor si un tata iubitor.
Singurul lucru important, este ca,copilui sa se nasca sanatos si sa-i fiti aproape.
In rest ,nu mai conteaza nimic.
"iar ca tatal biologic sa il recunoasca de bunavoie..e imposibil.mi-a scris clar de nenumarate ori ca nu il vrea..nu vrea nici sa auda de el.
iar eu totusi vreau ca copilul sa aibe tata..mi-e frica sa nu aibe de suferit in viitor..sau peste ani sa ma cheme tatal biologic in instanta..de aceea vreau eu sa il chem pentru a evita orice neplacere in viitor."

Va este frica sa nu sufere copilul sau dvs?
Daca presupunem ca reusiti sa-l faceti sa recunoasca copilul in acte si atat?...nu va dori nici sa stea 5 minute cu el...atunci nu va suferi copilul?...nu va va pune intrebari la care nu veti avea raspuns?... nu va va judeca pentru ceea ce ati facut?...v-ati gandit si la sentimentele copilului, atunci cand va fi mare?

In cazul in care acest copil va fi recunoscut prin proces , are drept si la mostenire in cazul in care tatal are bunuri si nu le lasa la alte persoane. Iar daca pensia nu o va plati se pot face plangeri penale si dupa 10 ani pt recuperarea sumei sau se poate merge la executor! Iar daca el da pensie celuilat copil , doamna se poate folosi de acest lucru in instante si la politie , cu ajutorul celeilalte femei .Acest domn am inteles ca lucreaza si in tara , iar dincolo lucreaza probabil cu acte! Eu am in certificatul de nastere numele tatalui si numele mamei de fata si il port pe cel al tatalui meu. As fi suferit daca as fi avut o liniuta la numele tatalui pt ca as fi zis ca mama nu a stiut cine e tatal meu si de aceea nu a dat pe nimeni in judecata !
Nu e sigur ca isi va gasi un alt sot care sa ii creasca copilul si sa il infieze! Este totul ipotetic ! Eu sunt divortata de 12 ani si nu am gasit sot si tata la copilul meu! Unul chiar mi-a spus ca se muta la mine in casa , dar '' bastardul " sa mi-l creasca cine l-a facut ! Copilul meu nu e bastard ! Deci nu toate femeile au sanse si noroc de a gasi un alt sot si tata bun atat pt ele cat si pt copilul lor! Ma bucur ca unii au avut acest noroc! Pensia sa fie ceruta in procent de 16% ( pt ca sunt 2 copii) din veniturile nete realizate nu mai putin de 16 % raportat la venitul minim pe economie si pana la 26 de ani daca copilul va urma orice forma de invatamant ! Asa a primit fiica mea si asa este corect!
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
kyrakyra_65, utilizator
kyra kyra multumesc pentru sfaturi.dumneavoastra aveti copil singura,stiti cum e.stiti.cat de greu e....insa sunt chiar foarte curioasa,cati.dintre persoanele care imi.dau sfaturi sa las copilul fara parinte,si ma critica pt ca vreau sa chem tatal copilului in instanta pt recunoasterea copilului,au copii acasa,cati dintre ei sunt parintii si cresc singur copii?
Faceti o confuzie, nu ati fost criticata ci v-au fost prezentate optiuni si consecinte ale diverselor actiuni ce va stau la dispozitie; poate va ajuta si in viitor va ajuta si copilul sa fiti mai rationala in loc de a reactiona emotiv. Eu de exemplu imi cresc singur copilul si am crescut fara tata de la 3 ani, practic nu-l cunosc, nu stiu daca l-am vazut de 5 ori in viata.
Nu intotdeauna cine nu va tine isonul va si critica... sau nu va intelege. Poate va ajuta chiar?
PS: Perioada de graviditate creste emotivitatea, sper sa luati la rece cea mai buna decizie la o perioada rezonabila dupa ce veti naste. Numai bine va doresc si dvs si copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate / pensie alimentara situatia este urmatoarea> astept un bb. tatal biologic, fostul prieten, nu vrea sa recunoasca copilul. nu stiu cum se procedeaza. la momentul nasterii ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensie de întreținere de la un tată care nu și-a recunoscut copilul? Mirabela15 Mirabela15 Buna as dori sa intreb si eu in legatura cu pensia alimentara pt bebe.Daca e trecut pe numele meu in certificat si tatal nu a vrut sa il recunoasca ce e de ... (vezi toată discuția)