avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere de recunoastere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere de recunoastere a copilului

buna ziua.am trait in concubinaj cu cineva,am ramas gravida.la inceput totul a fost bine.insa tatal copilului a plecat in alta tara iar acum refuza orice contact cu mine.refuza sa stie de copil.nu vrea sa il recunoasca.urmeaza sa nasc in martie.tatal va veni in tara prin iunie.in cazul in care tatal in continuare nu vrea copilul,chemandu-l in instanta pot sa ii cer sa recunoasca copilul in urma unui test adn ce dovedeste ca e si al lui si sa plateasca pensia alimentara? tatal copilului mi-a trimis declaratie in scris ca nu vrea sa stie nimic de copil si ca degeaba il chem in instanta ca nu se va prezenta.cum pot sa fac sa faca testul adn si ca copilul sa ii poarta numele urmand sa plateasca si pensia alimentara?el refuzand orice contact.se poate face ceva?daca il dau in judecata,el a zis clar ca nu se va prezenta ca nu ii pasa.eu ce pot sa fac? va rog frumos raspundeti-mi.va multumesc anticipat
Eu zic sa lasam timpul sa rezolve lucrurile. Pana se naste copilul orice discutie este ineficienta. Din ce subinteleg eu, D-na vrea sa pastreze legatura cu tatal copilului. Probabil este dezamagita de atitudinea lui si vrea sa il cheme prin Romania sa il vada din cand in cand. In aceasta perioada in care se simte singura si parasita e greu de convins ca nu e in interesul minorului sa aiba un tata care nu-l iubeste si de care va trebui sa depinda 18 ani fara sa aiba garantia ca va obtine banii de pensie alimentara. Probabil ca va face 2 procese: primul de recunoastere a copilului si ulterior de decadere din drepturile parintesti.
Si eu sunt un caz.
Sunt nascut dintr-o relatie extraconjugala, la aceea data nefiind casatoriti niciunul dintre parinti. Mama m-a vrut, tata nu, si nu m-a recunoscut. Dupa nastere a fost un proces de stabilire paternitate (martori+IML, dar nu ADN ca nu era pe vremea aia). Desi la 1 an aveam deja un tata stabilit de instanta, certificatul de nastere l-am preschimbat abia la 14 ani, inainte de a scoate buletinul. Nu m-au deranjat niciodata liniutele din certificat. Nu ii port numele de familie si mai am trei frati paterni din alte relatii, dar dintre toti sunt singurul care seman fizic cu el. Am fost crescut de mama. A fost la mine doar de doua ori, in rest il vedeam prin tribunale la majorarile de pensie alimentara (era perioada cu inflatia galopanta, cand din pensia alimentara puteam sa-mi iau fix 2 paini).
Daca simtiti ca trebuie, faceti procesul de stabilire a paternitatii, dar asta nu va schimba nimic.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
DinuX, utilizator
@szidonia...
.da.stiu ca va fi un proces lung si costisitor..dar decat sa ma judece copilul peste ani ca el nu are tata,da prefer sa lupt indiferent cum va fi.orice copil merita parinti.sau daca va urmez sfatul si nu chem tatal copilului in.instanta pentru recunoasterea copilului....peste
ani cand ma va intreba copilul el de ce nu are tata,ce voi putea sa ii raspund?ca nu.te-a vrut?.ma scuzati,dar prefer sa ii raspund ca mama a facut tot.posibilul sa iti ai tatal alaturi..si ma scuzati dar orice copil,are dreptul de a cunoaste parintele si de a-l avea alaturi,indiferent de situatie.

Aici ati sintetizat foarte bine ceea ce doriti ! Veti lupta nu numai pt. copilul d-voastra, veti lupta pt. doi. Succes !
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
Admin, administrator
.peste ani cand ma va intreba copilul el de ce nu are tata,ce voi putea sa ii raspund?ca nu.te-a vrut?.ma scuzati,dar prefer sa ii raspund ca mama a facut tot.posibilul sa iti ai tatal alaturi..

Sincer mie imi suna ilogic ce ati scris. Pai e evident ca nu l-a vrut, ce altceva ii puteti raspunde chiar si cu acest proces deschis si "castigat"? Sau atunci scrisorile se "evapora" si nu mai conteaza ca-l mintiti - lucru repudiat de dvs in posturi precedente?
Cat despre tot posibilul... asta e opinia dvs, se poate ca altcineva (copilul?) sa aibe alta opinie despre ce inseamna "tot". :(

Sa speram ca nu va fi nevoie si ca isi va reveni din "criza" actuala tatal...faceti tot posibilul pt asta mai degraba. Numai bine.
medieribucuresti a scris:

Probabil ca va face 2 procese: primul de recunoastere a copilului si ulterior de decadere din drepturile parintesti.

dupa ce se va lupta cu dinti ca tatal sa nu aibe drept de vizita

--

Dna, va inteleg furia si inteleg ca vreti sa-l faceti sa plateasca.
Ce incercam sa va spunem este ca va sacrificati copilul ca sa plateasca tatal.
Copilul nu va avea un castig real din toata povestea asta. Dvs va veti simti (probabil) razbunata.
Sper ca veti fi prea ocupata dupa ce veti naste ca sa mai alergati prin tribunale si pe la teste. Poate ca odata ce va veti vedea copilul in brate veti intelege cu cat este mai importanta pentru el linistea lui si a dvs, decat numele de familie al unui tata care nu vrea sa stie de el.

Cum toata lumea stie cine e tatal - ce obtineti legandu-va pentru 18 ani de el legal? credeti ca mergeti pe strada cu certificatul in mana?
Daca toata lumea stie cine e tatal el va fi judecat ca nu-si asuma responsabilitate, nu dvs.

Cand veti vrea sa vaccinati copilul de unde veti scoate acordul tatalui?
Cand veti vrea sa-i scoateti amigdalele (care nu este o urgenta) de unde veti scoate acordul tatalui?
Cand veti vrea sa mergeti in Grecia/Bulgaria/Italia de unde veti scoate acordul tatalui?
Cand copilul va vrea sa mearga in tabara de unde veti scoate acordul tatalui?

Nu va pregatiti pentru doua procese ci pentru o viata lunga de procese - cate unul pentru fiecare hotarare pe care trebuie sa o ia parintii pentru copil.

Cred ca fiecare copil merita o familie - dvs sunteti familia copilului dvs.

Aveti cum sa obtineti de la el o pensie alimentara care sa va permita mai mult pentru copilul dvs ? - asta este singurul plus al recunoasterii cu forta in cazul de fata.

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate / pensie alimentara situatia este urmatoarea> astept un bb. tatal biologic, fostul prieten, nu vrea sa recunoasca copilul. nu stiu cum se procedeaza. la momentul nasterii ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensie de întreținere de la un tată care nu și-a recunoscut copilul? Mirabela15 Mirabela15 Buna as dori sa intreb si eu in legatura cu pensia alimentara pt bebe.Daca e trecut pe numele meu in certificat si tatal nu a vrut sa il recunoasca ce e de ... (vezi toată discuția)